Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

WEERBERICHT: het blijft maar sneeuwen!

Wintersportredacteur

Het blijft maar sneeuwen in de Alpen! Er lijkt bijna geen eind aan te komen. Sinds begin december gaat Koning Winter helemaal los. Dump na dump daalt neer in de Alpenlanden. En dat terwijl we er niet live van kunnen genieten. Het is soms om jaloers van te worden…

Ook voor deze week staat er weer flink wat sneeuwval op het programma. De eerste sneeuw is al gevallen en hebben in verschillende gebieden al voor de nodige overlast gezorgd. Benieuwd naar de voorspellingen voor de aankomende dagen?

Sneeuw, regen en wind

Na weken met ontzettend veel verse sneeuw voor de Zuid-Alpen, zijn nu wederom de Noord- en West-Alpen aan de beurt. De aankomende dagen kan er lokaal meer dan een meter verse sneeuw vallen. Vooral hoog in de bergen. De sneeuwgrens ligt vandaag en morgen nog tussen de 100 en 400 meter, maar stijgt daarna snel tot boven de 1000 meter. De temperatuur gaat iets omhoog en die combinatie zorgt ervoor dat alles daaronder naast sneeuw ook met veel regen te maken krijgt. Aan de zuidkant van de Alpen blijft het de komende dagen overwegend zonnig en droog. Door een föhnwind gaat het lokaal weer flink waaien.

Niet alleen maar leuk

Terwijl wij hier thuis zitten komt het ene na het andere weerbericht met de melding dat er verse sneeuw gaat vallen. En dat al weken achter elkaar. In de noord- en westkant is zelfs al bovengemiddeld veel gevallen en in dit soort tijden doet dat best wel een beetje pijn. Toch is al die sneeuw echt niet alleen maar leuk. Het lawinegevaar is al weken ontzettend hoog, waardoor de teller met het aantal lawineslachtoffers blijft oplopen. Daarnaast zorgt al die sneeuw voor veel chaos in de wintersportdorpen. Een aantal dalen raakte in december zelfs weken afgesloten van de buitenwereld en meerdere huishoudens kwamen toen dagen achter elkaar zonder stroom te zitten. De sneeuwbelasting op de daken is enorm, waardoor er inmiddels al meerdere zijn ingestort. Iedereen werkt met man en macht om sneeuw te ruimen, maar het is bijna een onbegonnen zaak met alles wat er daarna weer valt… Zelfs het leger is ingezet ter assistentie.

Verwachte sneeuwval in cm

Benieuwd hoeveel sneeuw er voor de aankomende dagen op de planning staat? We zetten de verwachte sneeuwval in cm van Bergfex voor je op een rijtje.

SkigebiedVerwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis55
Zillertal Arena56
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental50
Skicircus Saalbach Hinterglemm67
Ischgl72
Sölden72
Kitzbühel – Kirchberg66
Ski Arlberg106
Obertauern52
Kleinwalsertal66
Ski Juwel37
Frankrijk
Les Trois Vallées107
Portes du Soleil59
Tignes – Val d’Isère138
Chamonix Mont-Blanc151
Zwitserland
Zermatt145
Saas-Fee111
Jungfrau Region73
Davos73
Engelberg94
Italië
Val Gardena6
Breuil – Cervinia105
Livigno31
Val di Fassa5
Duitsland
Zugspitze59
Oberstdorf65
Reit im Winkl55

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in