Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: dit is het weer in de Alpen tijdens de kerstvakantie

Wolkendek en ribbels in Davos

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ben jij een van de mazzelaars die op wintersport gaat in de kerstvakantie? In dit blog vertellen je wat het weer in deze wintersportweek je gaat brengen. Wat is handig om in te pakken? Hoeveel kleding heb je nodig om warm te blijven? Moet de zonnebril ook mee? Je leest het in dit weerbericht voor de kerstvakantie!

Het weer in Italië in de kerstvakantie

In Italië zullen de temperaturen, na een relatief milde week in de skigebieden, weer dalen tot onder het vriespunt in de kerstvakantie, volgens Bergfex. Een kerstweek met verse sneeuw zal het waarschijnlijk niet worden, maar gelukkig ligt er al genoeg wit op de pistes. Volgens een meteoroloog van Stol.it blijft het wel relatief koud. In de dalen is het droog en er vallen maar enkele sneeuwvlokken in de Alpenhoofdkam en op zeer hoge hoogtes.

Boek nog een last-minute wintersport naar Italië vanaf € 541,-

Overwegend zonnig weer in de kerstvakantie in Oostenrijk

MeinBezirk.at voorspelt in Oostenrijk een lente-achtige kerstweek. In veel regio’s in dit wintersportland liggen de temperaturen in de dubbele cijfers, maar als we gaan kijken naar de skigebieden dan worden wij daar wel blij van. Met temperaturen gemiddeld tussen de -3 en 5 graden in de skigebieden wordt het waarschijnlijk een hele fijne wintersportweek. Zeker na de milde voorspellingen die gedaan zijn voor Oostenrijk de aankomende dagen. Daarbij staat er op Bergfex voor de kerstvakantie voornamelijk een zonnetje bij de grote skigebieden op de planning. Wel moet je ook rekening houden met af en toe een beetje bewolking en een hele kleine kans op neerslag.

Vier de feestdagen in Oostenrijk in een van deze accommodaties!

Dit weer kun je verwachten in Frankrijk in de kerstvakantie

In Frankrijk liggen de temperaturen in de dalen iets hoger dan in de andere wintersportlanden. Het weer tijdens de kerstvakantie in de dalen zal rond de 10 tot 15 graden liggen. Gelukkig wordt het boven in de skigebieden het een stuk frisser. Daar kan de temperatuur flink onder het kwik dalen. Er wordt een wisseling van wolken en zon voorspeld voor volgende week. Op sommige dagen kan er wel een flinke wind staan!

In het kerstweekend kan er zelfs een vlok sneeuw vallen in de skigebieden in Frankrijk op hoge hoogte. De komende dagen staan er tientallen centimeters op de planning volgens Bergfex.

Boek last-minute een wintersport in de kerstvakantie vanaf € 353,-

Een klein, mild zonnetje in Duitsland

In Duitsland is er nul procent kans op sneeuw tijdens de kerstdagen, volgens wetter.de. Een witte Kerst zit er niet in! De temperatuur daalt ook in dit wintersportland weer iets, deze zal liggen tussen de -5 en de 8 graden in de kerstvakantie in de skigebieden op hoogte. Wij kijken voornamelijk naar het midden en zuiden van Duitsland, waar de skigebieden liggen, daar liggen de temperaturen iets lager dan in de rest van het land. In Winterberg zal bijvoorbeeld de temperatuur aan het begin van volgende week rond het vriespunt liggen, daarbij komt er ook een klein zonnetje tevoorschijn! Wel moet je rekening houden met een voornamelijk bewolkte skiweek, dat wordt nu voorspeld op Bergfex.

Boek een wintersport naar Duitsland vanaf € 359,-

Temperaturen rond het vriespunt in Zwitserland

In Zwitserland zal het weer in de kerstvakantie vol met wolken en zon zijn. De temperaturen op hoogte liggen rond het vriespunt en er wordt nauwelijks neerslag verwacht volgens Bergfex. In de dalen kan de temperatuur wel stijgen tot in de dubbele cijfers. Er is hier een duidelijk verschil te zien! SRF voorspelt dat het vanaf dinsdag weer koeler gaat worden, ook in de dalen. Bij de enkele neerslag die op de planning staat, ligt de sneeuwgrens op 1500 meter.

Boek een last-minute vakantie naar Zwitserland

message

Tip ons via WhatsApp

Heb je een nieuwstip, foto of video uit een skigebied die we echt niet mogen missen?
Stuur een appje naar +31 6 20 392 508 of scan de QR-code.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in