Nieuwsalert per mail ontvangen

Weekendje skien in de Alpen waanzin?

Een weekendje skien is niet voor iedereen weggelegd. Je zit tenslotte circa 2.000 km in de auto om vervolgens maar een paar dagen te genieten van de heerlijke sneeuw. Dit is niet voor iedereen het ideale beeld en ik word dan ook vaak gek aangekeken wanneer ik weer eens vertrek voor een kort weekend richting de Alpen.

Bij mijn vrienden krijg ik altijd te horen dat ik gek ben om zo een eind te rijden, omdat het de moeite niet waard is. “Je zit meer in de auto dan dat je aan het skien bent”. Het moment dat ik de Alpen in zicht heb ben ik al deze dingen vergeten en kan ik alleen nog maar genieten van de overheerlijke berglucht in combinatie met lekker Alpenweer.

De reis richting de Alpen is voor mijn gevoel meer een mentaal aspect. Wanneer je in de ochtend vertrekt dan doe je er voor je gevoel een hele dag over. Ga je aan het einde van de middag weg, dan kun je over het algemeen redelijk doorrijden en ben je rond middernacht op de plek van bestemming. Gevoelsmatig duurt deze reis een stuk korter en je staat de volgende ochtend meteen op de piste.

Wil je echt even uit de sleur van het Nederlandse leven dan is een weekend naar de Alpen een uitstekende optie. Je kunt tegenwoordig zelfs voor een laag tarief met het vliegtuig richting de Alpen. Als je de onderstaande foto’s zien dan kun je het toch moeilijk nee zeggen tegen een weekend in de Alpen?

De Groeten, want ik ga weer even genieten van het heerlijke weertje in de Alpen!

 

skigebied

 

skigebied

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in