Nieuwsalert per mail ontvangen

Wederom nieuwe skilift op de Kitzsteinhorn (Kaprun)

Het gletsjerskigebied Kaprun gaat ook deze zomer weer investeren in een nieuwe skilift. Na het enorme Gletscherjet 3 + 4 project, worden nu ook de oude sleepliften op de Schmiedingergletscher vervangen voor een 8-persoons stoeltjeslift. Een enorme verbetering, waarbij het skigebied begint aan de bouw van de hoogstgelegen stoeltjeslift in het Salzburgerland. Dit heeft ORF laten weten via de website.

Het gaat om de Schmiedingerliften die op een hoogte liggen van 2.530 meter. Voor het vervangen van deze lift wordt er wederom diep in de buidel getast, want hier moet het skigebied bijna 7 miljoen euro voor neerleggen. Als de nieuwe stoeltjeslift is gerealiseerd is dit de hoogstgelegen stoeltjeslift in Salzburg met een maximale hoogte van 2.775 meter. 

Details Schmiedingerbahn:

  • 8-persoons hogesnelheids stoeltjeslift
  • Totale lengte van 840 meter
  • Per uur kunnen er 3.000 mensen naar boven vervoerd worden
  • Doppelmayr is de maatschappij die de skilift gaat bouwen

Het skigebied geeft aan met deze investering een stuk toegankelijker te worden voor families met kinderen en beginnende skiërs. Een sleeplift in vergelijking met een luxe stoeltjeslift is een groot verschil volgens de woordvoerder van het skigebied en is een stap die gemaakt moet worden. Naar verwachting gaat de nieuwe skilift vanaf november 2016 geopend worden, zodat de wintersporters in het nieuwe winterseizoen kunnen genieten van de nieuwe aanwinst in het skigebied.

In de zomer naar de Kitzsteinhorn

In de zomer naar de Kitzsteinhorn? De gletsjer is in de zomer ook zeker het bezoeken waard. Hierbij kun je de nieuwe gletscherjet 3+4 uittesten die sinds oktober 2015 een feit is. Dit project is in de geschiedenis van het skigebied een van de grootste projecten. De redactie van Skiinformatie.nl was hier vorige zomer op bezoek en maakte de onderstaande video:

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in