Nieuwsalert per mail ontvangen

WEBCAMS: prachtige sneeuwbeelden uit de Alpen

Wintersportredacteur

Wat heeft het gedumpt de afgelopen dagen! In bepaalde delen van de Alpen is een flinke bak sneeuw naar beneden gevallen. Naast chaos en overlast levert dat ook heerlijke beelden op. De rust is teruggekeerd en op steeds meer plaatsen schijnt de zon of breekt deze langzaam door het dikke wolkendek.

Megadump

We kunnen 100% spreken van een megadump. Vorige week vrijdag viel de eerste sneeuw en ook gisteren kwam daar nog aardig wat bij. In Oostenrijk zijn meerdere neerslagrecords verbroken en de sneeuwhoeveelheden zijn gigantisch. Bizar! Ondanks dat de gebieden zich goed hadden voorbereid, is er toch de nodige sneeuwchaos ontstaan. Nog altijd zitten veel huizen zonder stroom en zijn wegen en complete dalen afgesloten van de buitenwereld. De hulpdiensten werken dag en nacht om het normale leven snel weer op te starten.

LEESTIP: Op wintersport in de prachtige Isère

Winterwonderland

Al die sneeuw heeft echt iets magisch… Het is geweldig om te zien hoe dorpen en skigebieden binnen enkele dagen worden omgetoverd tot een sprookjesachtig winterwonderland. In een aantal gebieden kunnen we vandaag zelfs spreken van Kaiserwetter: verse sneeuw, een blauwe hemel en een stralend zonnetje. Kijk mee en geniet van deze heerlijke webcambeelden uit de Alpen. Hoe graag zou jij nu die kant op gaan?

Val Gardena
Val Gardena
Val di Fassa
Val di Fassa
Seiser Alm
Seiser Alm
Garmisch-Classic
Garmisch-Classic
Zugspitze
Zugspitze
Virgen
Virgen (Osttirol)
Val Thorens
Val Thorens
Gurgl
Gurgl (Obergurgl)
Alta Badia
Alta Badia
Hopfgarten
Hopfgarten im Defereggental
Turracher
Turracher Höhe
Schruns
Schruns (Montafon)
Garmisch-Classic
Garmisch-Classic (Kandahar Express)
Arosa
Arosa
Oberstdorf
Oberstdorf (Nebelhorn)
St. Veit
St. Veit im Defereggental
Tuxertal
Tuxertal
Lienz
Lienz
Zillertal Arena
Zillertal Arena
Kals am Großglockner
Kals am Großglockner
Lavarone
Lavarone
Mayrhofen
Mayrhofen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in