Nieuwsalert per mail ontvangen

WEBCAMS: klein voorproefje op wat komen gaat

Wintersportredacteur

Eindelijk staat er weer een echte dump op het programma. Lokaal kan er tot en met zondag meer dan 2 meter sneeuw gaan vallen. Vooral in de zuidalpen, maar ook de rest van de regio krijgt te maken met sneeuwval. De eerste sneeuw is de afgelopen dagen en nachten al gevallen en veel dorpen en skigebieden zien er weer heerlijk winters uit.

Op dit moment is het vrij rustig weer, met hier en daar zelfs wat zon. Daar komt alleen snel verandering in. In dit artikel geven we je alvast een voorproefje van de fijne beelden. We voorspellen dat de beelden alleen maar lekkerder gaan worden!

Gigadump in aantocht

Zoals je gisteren al in het weerbericht hebt kunnen lezen, wordt er voor aankomend weekend ontzettend veel sneeuw voorspeld. Vooral in de zuidalpen staan er tot en met zondag gigantische sneeuwhoeveelheden op de planning. In Alta Badia is de teller inmiddels opgelopen naar 214 cm sneeuw. Over diezelfde hoeveelheid spreekt men onder andere ook in Heiligenblut – Grossglockner. Inmiddels zijn de voorspellingen voor een aantal Zwitserse gebieden ook weer opgelopen. Zo staat Saas-Fee 237 cm verse sneeuw te wachten en Zermatt 203 cm.

Wij zijn ontzettend benieuwd of deze hoeveelheden ook daadwerkelijk gaan vallen, want WAUW! Overigens ziet het er naar uit dat we ook na het weekend met veel sneeuw te maken gaan krijgen. We houden de weersvoorspellingen nauwlettend voor je in de gaten.

Alpenlanden bereiden zich voor op mogelijke sneeuwchaos

De Alpenlanden bereiden zich voor op de chaos die de sneeuwhoeveelheden waarschijnlijk met zich mee gaan brengen. Zoals Mike gisteren al schreef, wordt er al flink gestrooid en staan de reddingsdiensten klaar om uit te rukken. Daarnaast sluit men de Pitztalstrasse ’s nachts, omdat daar vorig jaar november nog een gigantisch rotsblok naar beneden viel. Vannacht zijn de eerste sneeuwgerelateerde ongelukken al gebeurd.

Diepe poeder in Saas-Fee

Ook de afgelopen dagen is er al flink wat sneeuw gevallen. Saas-Fee deelde gisteren onderstaande poedervideo. Wat zijn wij jaloers op deze heerlijke beelden!

Meer sneeuwbeelden

Tot slot nog een aantal heerlijke webcambeelden uit de skigebieden en wintersportdorpen. Wij zijn heel hard aan het hopen dat we in januari gewoon die kant op mogen gaan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in