Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcams: hier kun je nog goed skiën/snowboarden op hoogte

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het einde van het reguliere winterseizoen komt steeds dichterbij en in veel skigebieden wordt het aanbod alsmaar minder. Toch is het nog prima mogelijk om heerlijk te skiën/snowboarden op hoogte. Na weer een klein vers opfrislaagje sneeuw is vandaag op de meeste plekken de zon doorgebroken! Wauw!

Overgang van de winter naar het voorjaar

Als je de webcams in de skigebieden bekijkt zie je toch al overwegend veel groen. De lente en zomer komen eraan en dat is goed zichtbaar. Het is inmiddels al half maart en de temperaturen waren de laatste tijd aan de hoge kant in de Alpenlanden. Maar, op hoogte en vooral aan de zuidkant van de Alpen is er regelmatig sneeuw gevallen en daarom is het boven in de bergen écht nog wit! Waar je in de dalen al in een dun overgangsjasje kunt lopen, is dat heel anders op hoogte.

Wauw!

In deze gebieden is het nog winters wit en zie je veel wintersporters die gebruikmaken van de geopende pistes. Ben jij al eens op wintersport geweest in maart of april? In verschillende skigebieden loopt het seizoen door tot eind maart/begin april. In de Pyreneeën hebben ze dit seizoen zelfs besloten om in april nog even door te gaan!

Bekijk ook: Zo was het afgelopen weekend in Gerlos!

Lees ook:
› Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk
› Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Italië
› Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk
› Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in