Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het sneeuwt weer op hoogte én er komt nog meer aan

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vandaag dwarrelen in verschillende skigebieden de vlokken weer uit de lucht boven de 1600-2300 meter hoogte. In de dalen is het erg zacht, maar op hoogte valt nog een vers laagje. Ook laten de weerkaarten een flinke afkoeling en misschien wel een nieuwe sneeuwdump zo vlak voor Pasen zien! Meer weten? Alles lees je in dit weerbericht.

Vandaag enkele vlokken

Op dit moment vallen er weer enkele vlokken in de wintersportlanden. Vooral in het skigebieden aan de noord- en westkant van de Alpen kan er op hoogte vandaag zo’n 20-40 centimeter sneeuw vallen. De sneeuwgrens bij deze sneeuwval ligt wel tussen 1600-2300 meter hoogte. Het is bijna overal zwaarbewolkt en in de dalen valt regen. De zon is vandaag nauwelijks aanwezig…

Een korte pauze

Na vandaag laten de weerkaarten een korte sneeuwpauze zien voordat het nog eens los kan barsten in de Alpenlanden. De komende dagen komt de zon even tevoorschijn en worden het waarschijnlijk heerlijke skidagen. Soms komt er een kleine storing over met wolken en wat neerslag, maar dit blijft bij enkele centimeters en alleen op hoogte. De temperatuur ligt wel aan de hoge kant. Het is erg zacht, ook voor deze tijd van het jaar.

Sneeuwdump eind maart?

Vanaf zaterdag lopen de sneeuwhoeveelheden weer erg op! De weerkaarten laten op dit moment grote hoeveelheden verse sneeuw zien vanaf zaterdag. De temperatuur daalt op hoogte weer richting dubbele cijfers in de min en er kan weer een flinke deken van sneeuw vallen op de bergen. Een nieuw neerslaggebied dient zich aan en deze brengt vooral op zondag veel sneeuw. Vooral de Pyreneeën lijken aan de beurt te komen voor een verse laag. Hier lijkt op dit moment de meeste sneeuw te vallen. Maar, ook in Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Zuid-Duitsland en in de Franse Alpen kan er veel sneeuw vallen!

De voorspelde sneeuwval is nog ver weg en er kan dus nog van alles gebeuren tot die tijd. De hoeveelheden kunnen stijgen en dalen, wij hopen op nog eens een lekkere dump zo aan het einde van het seizoen. Dat zou toch fijn zijn, zo vlak voor Pasen!

Lees ook: Meerdere skigebieden in de Pyreneeën verlengen het skiseizoen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in