Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEBCAMS: de eerste dump van 2021

De zuidkant van de Alpen is 2021 begonnen met een dik pak sneeuw. Tijdens het afgelopen weekend viel er lokaal weer ruim een meter verse sneeuw. Naast chaos zorgt dat ook wederom voor de nodige prachtige plaatjes. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje.

Vanaf de zijlijn kijken we nog altijd genietend naar de sneeuwbeelden. Natuurlijk is het pijnlijk dat we er niet live bij kunnen zijn, maar ondanks de situatie maakt ons wintersporthart toch een sprongetje. Laten we duimen dat de coronacijfers snel omlaag gaan en dat reizen weer mogelijk wordt. Wij zijn er klaar voor en kunnen niet wachten om die kant op te gaan!

Wat een sneeuw!

Zoals je vorige week al kon lezen, stond er voor het afgelopen weekend weer een flinke dump voor de Zuidalpen op het programma. Die voorspellingen zijn helemaal uitgekomen. Ook in het eerste weekend van januari is er ontzettend veel sneeuw gevallen. Wederom in Osttirol, Karinthië en Zuid-Tirol, maar dit keer ook in delen van de Franse en Zwitserse Alpen. WAUW!

Meer sneeuw in aantocht

En er is meer sneeuw in aantocht! Dit keer zijn de west- en oostkant van de Alpen aan de beurt. Als we op dit moment naar de webcams kijken, dan zien we dat het nu bijvoorbeeld al lekker sneeuwt in Tignes en Val Thorens. In skigebieden als Les Deux Alpes, La Grave – La Meije, Bardonnechia en Montgenèvre kan de komende dagen meer dan een halve meter verse sneeuw vallen.

Lage temperaturen

In de rest van de Alpen zal het deze week overwegend zonnig en droog zijn. Wel met echt winterse temperaturen. Overdag en ’s nachts ligt de temperatuur in de bergen ver onder het vriespunt. Regelmatig schiet deze zelfs onder de minus 20 graden. Ook in de dalen blijft het koud. Overdag rond het vriespunt of net daaronder, ’s nachts met temperaturen van minus 5 tot minus 12 graden. Een echte januariweek!

Heerlijke beelden

De dump zorgt naast chaos ook weer voor prachtige sneeuwbeelden. We hebben de fijnste webcams voor je op een rijtje gezet.

Lucknerhaus
Lucknerhaus (Osttirol)
Dellach-im-Drautal
Dellach im Drautal
Garmisch-Classic
Garmisch-Classic
Val Thorens
Val Thorens
Bad-Kleinkirchheim
Bad Kleinkirchheim
Cortina d'Ampezzo
Cortina d’Ampezzo
Going
Going am Wilder Kaiser
Lienz
Lienz
Seiser Alm
Seiser Alm
St. Veit im Defereggental
St. Veit im Defereggental
Santa Christina
Santa Christina (Val Gardena)
Avoriaz
Avoriaz
Kronplatz
Kronplatz
Lavarone
Lavarone, Alpe Cimbra
Val Gardena
Val Gardena
Virgen
Virgen (Osttirol)
Virgen
Virgen
Paganella
Paganella
Lienz
Sillian
Sillian
Tignes
Tignes

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in