Nieuwsalert per mail ontvangen

Wat zijn de grootste ergernissen tijdens de wintersport?

Wintersport staat altijd in het teken van ontspanning en gezelligheid. Na een drukke periode van werkzaamheden wordt er altijd uitgekeken naar het moment dat de Oostenrijkse grens bereikt is. Ondanks dit gegeven zijn er altijd ergernissen en irritaties tijdens de wintersportvakantie. Om een overzicht te geven van grootste ergernissen, zijn wij het internet afgestruind opzoek naar ergerende en irriterende opmerkingen.

 1. Risicovol gedrag van andere skiers en snowboarders op de piste:
  Elke skier neemt de piste op zijn/haar manier. Dit kan betekenen dat er grote bochten worden genomen, of dat er met mindere snel
 2. Slechte sneeuwcondities
  Zeker in de maand december kunnen de sneeuwcondities niet optimaal zijn. Te weinig sneeuwval in combinatie met warm weer zorgt er voor dat mensen de condities al snel al slecht ervaren. Zeker met de technologieen voor het besneeuwen van de pistes doormiddel van sneeuwmachines, zijn mensen steeds verwender geraakt.
 3. Geen voorrang geven aan skiers
  Op de piste gelden de pisteregels. In veel gevallen zijn dit logische regels zoals beheersen van snelheid, verlenen van hulp en voorrang verlenen op bepaalde momenten. Zo geldt de regel: Inhalen mag van boven of van beneden en van rechts of van links, mits op zodanige afstand dat de ingehaalde op geen enkele wijze in zijn bewegingen wordt belemmerd.
 4. Geen ervaren skiers op de drukke dalafdaling
  De dalafdaling is in veel skigebieden de populairste piste van het gebied. In de ochtend is hij prachtig geprepareerd en van goede kwaliteit. Aan het einde van de dag zijn er veel hopen ontstaan, waardoor fatsoenlijk naar beneden komen er niet meer bij is. Je moet een zeer goede techniek hebben om deze pistes te kunnen trotseren. Voor beginners is het dan ook erg lastig om de piste goed af te komen. Veel ‘ervaren’ skiers zien dit als een grote ergernis, omdat zij het pad belemmeren voor de mensen die de piste wel ‘goed’ af kunnen komen.
 5. Voordringende mensen bij de skilift
  Ondanks dat mensen vakantie hebben lijken zij nog steeds haast te hebben op elk moment van de dag. De skilift is een van die momenten waar veel mensen ongeduldig worden. De grootste ergernis is dan ook dat mensen in de skilift gaan voordringen om eerder aan de beurt te zijn. Een veel gebruikte oplossing is dan ook om ‘plotseling’ je skistok voor de ski te plaatsen zodat het persoon niet naar voren kan glijden.
 6. Vakantie verblijf dat niet voldoet aan verwachtingen
  De afbeeldingen op het internet bij een reisorganisaties zien er altijd prachtig uit. Het bed is mooi opgevouwen, de lichtval is ideaal en de wastafel glanst je tegemoet. Allemaal prachtige afbeeldingen waar de klanten mee geprikkeld worden om te boeken. Je gaat met goede moed richting de bergen en bij aankomst merk je dat de accommodatie  niet voldoet aan de gewenste eisen.
 7. Drukte op pistes
  Skigebieden zijn tegenwoordig op verschillende manieren aan het adverteren. Een van de manieren om klanten aan een skigebied te binden is het beheren van een Facebook account. Op die manier blijven wintersporters op de hoogte van het nieuws en informatie uit het skigebied. Mede door deze activiteiten kan het in skigebieden in het hoofdseizoen enorm druk zijn.
 8. Lange rijen bij skilift
  Door deze drukte worden de rijen steeds langer bij de skiliften. Langer dan 20 minuten wachten vinden mensen een grote irritatie in het skigebied.
 9. Massale eetgelegenheden
  Iedereen is wel een keer in een restaurant geweest waarbij er gemiddeld 6 kassapunten zijn, de schnitzels in kilo’s over de toonbank vliegen en waar ze het begrip ‘massaproductie’  hebben uitgevonden. Veel wintersporters geven hun voorkeur aan het kneuterige restaurant dat gerund wordt door traditionele bewoners.
 10. Associale mensen uit Oostblok landen
  De opkomst van mensen uit de Oostbloklanden in de Europese skigebieden is enorm. Voor de mensen die niet weten waar ik het over heb: personen met de duurste, mooiste, modernste en meest trendy wintersportmateriaal. Op het internet kwamen wij vele reacties tegen van wintersporters die zich hier aan ergeren aan het gedrag van personen uit het oostblok

 

Hebben jullie ook nog andere ergernissen tijdens de wintersport? Dan horen wij dit uiteraard graag..!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in