Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Warm weer en zonneschijn overheersen in de Alpen

Wintersportredacteur

Het weer is vanaf zaterdag helemaal omgeslagen in de Alpen. De wintersporters die vorige week op vakantie zijn geweest hebben dan ook weinig geluk gehad met de weersomstandigheden. Dat is deze week wel anders, want de bewolking, sneeuwval en harde wind hebben plaatsgemaakt voor prachtige wintersportcondities. De lente heeft zijn intrede gedaan en dat is duidelijk merkbaar in de Alpen.

De dikke truien waren vorige week echt wel noodzakelijk in bepaalde skiliften. De gure wind in combinatie met sneeuwval maakte de weersomstandigheden niet ideaal voor een relaxte wintersportvakantie. De meteorologen gaven al aan dat vanaf zaterdag hier verandering in ging komen. Dit is dan ook gebeurd, want de thermometer is veranderd van -10 naar +10 graden en er is een stuk minder sneeuwval voorspeld deze week.

“Wij hadden geen betere wintersportweek kunnen treffen. Wij zaten vorige week de webcambeelden te bekijken en werden niet heel blij van wat we daar zagen. Veel sneeuw en weinig zicht zijn condities die ik toch liever niet tref. Nu kan ik heerlijk genieten van de zon in de skilift en moet ik oppassen dat ik niet verbrand”, aldus Paul Pieters uit de Middenbeemster.

De meteorologen hebben aangegeven dat de komende dagen in het teken blijven staan van heerlijk weer. De wintersporters gaan dan ook waarschijnlijk met een gezonde bruine kleur richting huis aankomend weekend. Laten we hopen dat de weermannen hun gelijk krijgen, want het is echt heerlijk vertoeven op de berg op dit moment. Smeer je goed in, want met de felle zon en weerkaatsende sneeuw kan het erg hard gaan!

Zillertal Arena

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in