Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wanneer gaat de winter echt beginnen? Weerexperts doen voorspellingen

sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wanneer gaat de winter beginnen? Een belangrijke vraag! Op dit moment zijn de temperaturen nog niet waar we willen dat ze zijn voor de winterperiode. De sneeuwdump van vorig weekend heeft de wintersportkriebels een beetje gerustgesteld, maar tevreden zijn we nog niet. Wanneer de winter écht gaat beginnen, daar zijn we ontzettend benieuwd naar. Een Duitse weerexpert en het ZAMG blikken vooruit.

Wanneer gaat de winter beginnen?

Weerexpert Dominik Jung, van weerdienst Q.met, verklaart aan weer.net dat je niet hoeft te rekenen op een echte winter tot minimaal begin december. De winter gaat dus nog niet echt beginnen. In plaats van temperaturen onder het vriespunt krijgen we nog even te maken met milde temperaturen de aankomende weken, volgens het weerbeeld. De warme lucht blijft komen, voornamelijk tot een hoogte van 1500 meter. De sneeuw komt dus nog even niet. De weerexpert legt aan Merkur.de uit dat er de komende dagen zelfs maar weinig neerslag gaat vallen.

“In de verste verte is er geen grote daling in temperatuur in zicht. Op basis van jarenlange ervaring, die een rol speelt bij weersvoorspellingen, verwachten de modellen eind november een afkoeling”. Nog even wachten dus, maar de winter komt ook dit jaar echt nog wel!

Extreem warme temperaturen in 2022

Volgens ZAMG (het Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica in Oostenrijk) kan 2022 een van de vijf warmste jaren in de meetgeschiedenis worden. De temperatuur in de aankomende maanden zal dit uitwijzen. Een echte voorspelling kan volgens Alexander Orlik van ZAMG niet gedaan worden over wanneer het kouder gaat worden. Kijkend naar de afgelopen jaren daalt de temperatuur altijd in december, maar dit jaar is het dus ongewoon.

››› Winter 2022/2023: weerexperts komen met wisselende voorspellingen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in