Nieuwsalert per mail ontvangen

Waar moet je op letten bij het huren/kopen van een skibox

Iedereen die op wintersport gaat heeft tegenwoordig een skibox op zijn auto. Zelfs tijdens de zomermaanden zie je skiboxen op de daken van auto’s. Een skibox zorgt ook voor meer opslagruimte waardoor je meer spullen mee op vakantie kan nemen. Ook hier zijn weer varianten in. Een dakkoffer is op te delen in twee soorten: skibox en bagagebox. De vorm van een skibox is vaak vrij lang en smal. Daarentegen is de bagagebox vrij breed en kort. Kortom: bij het huren van een dakkoffer komen een hoop dingen kijken.

Zuiniger rijden is tegenwoordig onderwerp van gesprek. Ook de skibox heeft hier op in moeten spelen. Afhankelijk van de vorm en lengte kan het verbruik door de skibox met 10% tot 15% toenemen. Het is dus belangrijk om je goed te laten adviseren

Waar moet je nou op letten bij de aankoop/huur van een skibox:

  • Stijfheid. De functie van stijfheid is stabiliteit op de auto. Je kan dus harder rijden zonder dat de skibox vervormd
  • Constructie
  • Sloten op de skibox. Tijdens de wintersport worden er veel spullen gestolen door slechte sloten op skiboxen. Kijk bij de aankoop/huur van de skibox dus goed naar de sloten die er op zitten.
  • Drukveren. Deze zorgen er voor dat de skibox open en dicht gaat. Daarnaast heb je ook luchtveren.
  • Hoe ziet het vergrendelsysteem eruit. Is dit een vergrendelsysteem over de hele box, of zit het maar aan twee punten vast.
  • Bedieningsgemak. Kan de box aan 1 of 2 kanten open gedaan worden. Dit zorgt ervoor dat je aan de voorkant en aan de zijkant de skibox kan bedienen
  • Hoeveel volume kan er in de box.

Daarnaast kan design een grote rol spelen. Over het algemeen zijn de skiboxen met een mooi design gestroomlijnd. Dit zorgt er voor dat er minder benzine wordt verbruikt.
Over het algemeen geldt hier ook weer: Hoe duurder de box, des te beter is de kwaliteit.

Kortom: Laat je goed adviseren, want het kan je een hoop geld besparen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in