Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Waar kun je vandaag nog online een reisverzekering afsluiten?

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op vakantie gaat, maar toch is het een heel belangrijk onderdeel van je vakantie: de reisverzekering. Met een reisverzekering kun je vele problemen opvangen en vandaar dat we niet genoeg kunnen benadrukken hoe belangrijk het is om deze op tijd af te sluiten. Dit hoeft helemaal niet veel werk te zijn want je kunt een online reisverzekering afsluiten waardoor je in een mum van tijd voorzien bent van een verzekering die je heel veel problemen kan besparen. Waar je op moet letten en hoe je de perfecte polis samenstelt, zullen wij je laten zien. Mochten je koffers al gepakt zijn, dan kun je nog snel even je laatste dingen regelen en vervolgens zorgeloos op vakantie gaan.

Eenmalig of doorlopend? 

Er zijn twee manieren om een reisverzekering af te sluiten. De eerste optie is de kortlopende reisverzekering. Deze polis sluit je af voor de periode van je vakantie. Ben je dus van plan om drie weken naar Oostenrijk te gaan om daar te wintersporten, dan kun je een reisverzekering afsluiten voor precies die drie weken. Daarmee ben je voor een heel scherp tarief verzekerd en als je vakantie afgelopen is, is je verzekering ook beëindigd. Ga je meerdere keren per jaar even op vakantie, en dat kan ook een weekendje weg in Nederland zijn, dan kun je kiezen voor de doorlopende reisverzekering. Dit is een polis die je eens per jaar afsluit en waar je vervolgens de rest van het jaar de vruchten van plukt. Je hoeft niet aan je verzekeraar door te geven wanneer je op reis gaat, dus je kunt de mooiste last minute aanbiedingen pakken. Let er wel even op dat je verzekering aansluit bij jouw plannen. Lees dus altijd de voorwaarden even goed door.

Voeg een annuleringsverzekering toe

Niet alleen tijdens je vakantie loop je bepaalde risico’s omtrent jouw reis, ook voorafgaand aan jouw avontuur kan er al het een en ander gebeuren waardoor jouw plannen bijgesteld moeten worden. Zo kan jouw persoonlijke situatie veranderen, maar ook de situatie in het land van bestemming. Vandaar dat het verstandig is om ook een annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je je reis kunt annuleren zonder ook al je geld kwijt te zijn. Met een annuleringsverzekering kun je namelijk een deel van of zelfs al je kosten terugkrijgen. Mocht je dus naar een gebied gaan dat bekendstaat om zijn politieke instabiliteit, zorg er dan altijd voor dat je een annuleringsverzekering afsluit. 

Regel je zaken goed

Je kunt je verzekeringen eenvoudig online afsluiten. Check goed of de standaard verzekeringen voldoende dekking bieden. Is dit niet het geval, bijvoorbeeld omdat je buiten het dekkingsgebied op reis wilt gaan, dan kun je een aanvullende verzekering nemen, zodat je alsnog goed verzekerd op reis kunt gaan. Door je verzekering op maat te maken loop je niet alleen zo weinig mogelijk risico, maar profiteer je ook maximaal van je polis.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in