Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vuurwerkverbod Tirol grotendeels genegeerd

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Tirol besloot afgelopen week om een vuurwerkverbod in te stellen voor privégebruik. Alleen officieel geregistreerd vuurwerk mocht afgestoken worden op Oud en Nieuw. Dit had alles te maken met het verhoogd brandgevaar door de langdurige droogte in de Alpen. De vuurwerkverbod werd in veel skigebieden in Tirol grotendeels genegeerd waardoor er meerdere kleine brandjes ontstonden tijdens de jaarwisseling.

De skigebieden waren in uiterste paraatheid, want zij hadden al verwacht dat de meeste mensen hier maling aan zouden hebben en het verbod compleet zouden negeren. De ambulance en brandweer moesten in Tirol meer dan 400 keer uitrukken. Echt grote branden zijn er niet geweest.

De brandweer in Tirol moest 70 keer uitrukken voor brandjes die geblust moesten worden. In skigebied Going ontstond er een grote brand op een balkon, in Mils bei Hall vloog een hek in de brand en in Grinzens moest een houtstapel het ontgelden. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurde deze ongelukken als gevolg van een vuurpijlen en ander vuurwerk.

Gelukkig geen grote ongelukken waardoor alle skigebieden het nieuwe jaar succesvol ingeluid hebben.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in