Nieuwsalert per mail ontvangen

Vulkaan uitbarsting in skigebied Chili

Bij het zien van de beelden zou je niet meer naar boven durven met de skilift, maar in Chili schijnt dit de normaalste zaak van de wereld te zijn. Je ziet dan ook de mensen nog rustig van de pistes afglijden, terwijl op de achtergrond een enorme wolk tevoorschijn komt vanuit een actieve vulkaan. Het gaat hier om de Nevados vulkaan in de Bío Bío regio in Chili. De beelden die vervolgens op het internet tevoorschijn komen zijn voor Europese begrippen uitzonderlijk te noemen. De uitbarsting vond twee dagen geleden plaats.

Het zal je maar gebeuren. Ben je rustig aan het skiën, voel je uit het niets de hele berg trillen en zie je achter een enorme uitbarsting van een vulkaan. Je hebt wel een geweldig verhaal voor thuis, want het levert unieke beelden op.

HEERLIJKE FOTO’S: Heb je deze heerlijke sneeuwdump foto’s vanuit Zuid-Amerika al gezien?

You know it’s been a good day when Apres includes a #volcano eruption! Only in #chile

A photo posted by Jess McMillan (@jmcmillan) on

De Bio Bio regio ligt 194 kilometer ten oosten van de stad Concepción en is in Chili een populaire wintersport locatie. Het gebied staat bekend om de vulkanen en biedt vooral voor beginners en gemiddelde skiërs genoeg variatie voor een wintersportvakantie. Het skigebied ligt op een hoogte van 1.650 meter en biedt circa 35 km aan pistes. Naast de variatie aan pistes heeft het gebied ook nog eens de langste piste van Zuid-Amerika met een lengte van 13 kilometer.

Afgelopen maand publiceerden wij het volgende bericht over Zuid-Amerikaanse skigebieden. Een flinke sneeuwdump zorgde voor prachtige beelden:

Zuid Amerikaanse skigebieden bedekt onder een dikke laag sneeuw

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in