Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Vrouw stort van berg bij het maken van een foto

Gisteren is een 29-jarige Roemeense vrouw lichtgewond geraakt op de Mölltaler Gletscher. Op de 3105 meter hoge Baumbachspitze probeerde ze een foto te maken, maar dat ging niet zoals gepland. De vrouw gleed uit en viel 200 meter naar beneden.

Foto maken

De Roemeense vrouw was samen met haar man naar de top van de Baumbachspitze geklommen. Hier wilde zij graag wat foto’s maken. Echter was de ondergrond zo ijzig dat de vrouw op haar skischoenen uitgleed. Hierbij kwam zij terecht in het steile terrein. Nadat ze 200 meter naar beneden was gegleden, wist ze haar val te stoppen.

Reddingsactie

Na het incident ging haar man naar een liftbediende om hem over het ongeluk in te lichten. Hierop werd een reddingsactie op touw gezet. De vrouw werd uiteindelijk met behulp van een touw en de reddingshelikopter door de bemanning van de helikopter gered. De Roemeense werd op een tussenlandingsplaats door een spoedarts behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis in Lienz gevlogen.

Laat dit een waarschuwing zijn voor iedereen. Dit had namelijk heel anders af kunnen lopen. Een mooie foto van de wintersport is leuk, maar maak deze op een veilige plek!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in