Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Video: zo werkt lawinepreventie met explosieven in een skigebied

Screenshot van YouTube

Wintersportredacteur

In het Amerikaanse skigebied Mt. Bachelor worden de verschillende werkzaamheden en mensen in het skigebied voorgesteld in video’s. In de meest recente video kun je meekijken bij een bijzondere taak van de lawinenexperts in het skigebied. Aan het begin van de skidag maakt de Ski Patrol de afdalingen veilig door lawinepreventie met explosieven.

Ski Patrol in Mt. Bachelor

De Ski Patrol heeft een belangrijke taak in het skigebied. Elke dag zijn er nieuwe uitdagingen waarmee omgegaan moet worden. De weersomstandigheden veranderen om de haverklap en daarom staat er een dynamisch team klaar in Mt. Bachelor (Amerikaans skigebied in Oregon) voor alle situaties. Van het voorkomen van lawines tot het helpen van wintersporters, de Ski Patrol is dagelijks onderweg op de pistes.

Een blik in het leven van …

In de nieuwste video uit het Amerikaanse skigebied Mt. Bachelor kijken we mee bij de leider van het team Dave Thomas. Elke dag is anders, in de video zie je dat het team onderweg is met explosieven in het skigebieden om gecontroleerd lawines af te laten gaan op gevaarlijke punten. Zo wordt een ‘echte lawine’ en de eventiele gevolgen daarvan, voorkomen. Wat een bizarre beelden!

Bekijk ook andere video’s

De afgelopen weken zijn er al meerdere video’s van ook andere medewerkers of andere mensen in het skigebied opgenomen, bekijk deze bijvoorbeeld ook!

Liftonderhoud medewerker, Jason Parker:

Over the Hill Gang:

Skigebied Mt. Bachelor

Mt. Bachelor is een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika. Het gebied staat bekend om de diversiteit, lange seizoenen en de familievriendelijkheid. Mt. Bachelor ligt tussen de 1737 en 2763 meter hoogte en beschikt over 15 skiliften. In dit Amerikaanse skigebied zijn 60% van de afdalingen voor gevorderde wintersporters (zwart). Ook is er een gedeelte speciaal voor beginners en kids. Het skigebied blijft nog geopend tot 26 mei 2024.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in