Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

VIDEO: Zo stap je zonder problemen in de skilift

Wintersportredacteur

Niet iedere wintersporter is fan van de skilift. Gondels en stoeltjesliften zijn met hoogtevrees geen pretje en als het kan slaan we sleepliften liever over. Ook als je voor het eerst op ski’s staat kan zo’n skilift best wel even spannend zijn. Zeker als je wintersportmaatjes hun horrorverhalen met je hebben gedeeld… No worries, lees gewoon dit artikel goed door. Hierin vertellen we je hoe je zonder problemen de skilift instapt.

Zonder problemen de skilift in

Maak je zorgen over de skilift, want er is helemaal niks om bang voor te zijn! Sterker nog, de skilift is eigenlijk best wel fijn. Je kunt er even je benen tot rust laten komen en ondertussen geniet je van het geweldige uitzicht. Ben je daar toch nog niet 100% van overtuigd? CheckYeti heeft samen met skilerares Jessica van skischool Vacancia in Sölden een aantal tips op een rijtje gezet. Zo stap je zonder moeite in de gondel, sleeplift, ankerlift en stoeltjeslift.

De gondel

De gondel is vaak de eerste lift die je vanuit het dal omhoog neemt. Voordat je naar de gondel loopt, schuif je je ski’s in elkaar. Neem je ski’s in je ene hand en je stokken in je andere hand. Plaats je ski’s in het rek dat aan de deurtjes van de gondel hangt en stap rustig in. De deurtjes gaan automatisch open en dicht. Eenmaal boven stap je rustig uit en haal je je ski’s uit het rek.

De pannenkoekenlift

Dit type lift is vrij eenvoudig. Ga staan in het spoor, neem je skistokken in je rechterhand en reik met je linkerhand naar de stang van de lift. Plaats het ‘pannenkoekje’ tussen je benen onder je kont en houd je vast aan de stang. Het touw van de sleeplift wordt nu strakgespannen en je wordt langzaam vooruit getrokken. Blijf staan en ga niet zitten. Nader je het einde van de sleeplift? Haal het bolletje tussen je benen vandaan en laat de sleeplift rustig los.

De ankerlift

Het voordeel van de ankerlift is dat je er gezellig met z’n tweeën in plaats kunt nemen. Ga staan in het spoor en houd je skistokken vast met je buitenste hand. Pak de stang vast en plaats het anker onder je billen. Ga niet zitten, maar blijf staan en laat je rustig voort trekken. Aan het einde van de lift stapt eerst persoon 1 uit en daarna persoon 2. Een tip is om dit vooraf af te spreken.

De stoeltjeslift

Als de zon schijnt is de stoeltjeslift ontzettend fijn. Schuif langzaam naar voren. Als je aan de beurt bent, openen de poortjes vanzelf. Je schuift nu verder over een lopende band. Zorg ervoor dat je je skistokken in één hand hebt. Ga rustig zitten en doe de veiligheidsstang naar beneden. Als je boven bent doe je deze pas weer open als dit wordt aangegeven. Houd je skistokken vast, zet je ski’s neer en glijd rustig bij de lift vandaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in