Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO-UPDATE: Dorfbahn in Gerlos komt eraan

Wintersportredacteur

Als je vaker in Gerlos komt dan weet je dat er al jaren wordt gesproken over een nieuwe skilift in het centrum van Gerlos. Nu is het zo ver, hij komt er. De Dorfbahn in Gerlos is het grootste project van het liftbedrijf tot nu toe en is een enorme verrijking van het skigebied Zillertal Arena. Wij spraken met David Kammerlander, die verantwoordelijk is voor de bouw van de gondel.

De lift moet in december 2017 compleet in gebruik genomen worden en is meer dan alleen een skilift. Het dalstation wordt een gigantisch gebouw naast het gemeentehuis dat onder andere plaats biedt aan een skidepot voor meer dan 2000 gasten, een parkeergarage voor 200 auto’s en een skiwinkel.

Aan de kabel van de lift hangen gondels voor 10 personen. Het middelstation wordt naast de Rössl Alm neergezet en het bergstation wordt gebouwd naast het bergstation van de Ebenfeld X-Press. De lift is 2.478 meter lang en kan 2.400 personen per uur vervoeren. Met de bouw van de lift is 25 miljoen euro gemoeid, een flinke investering dus.

We hebben niet alleen de video opgenomen, maar ook flink wat foto’s gemaakt. Die vind je binnenkort op onze Zillertal Arena Blog.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in