Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: Krampuslauf in Zell am Ziller

krampus

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Rond deze tijd van het jaar is er in verschillende dorpen in Oostenrijk een Krampuslauf. Wellicht ken je de beelden van de enge figuren, die vaak gepaard met vuur en rook, door de straten lopen. Krampus is de helper van Sint Nikolaas in Oostenrijk. Verkleed in schapenvachten en met maskers en horens lopen ze door de straten tijdens de Krampuslauf om kinderen (en volwassenen) de stuipen op het lijf te jagen. Benieuwd hoe dat eruitziet?

Krampuslauf

Eind november en tijdens de eerste twee weken van december, maar vooral op Krampusdag (5 en 6 december) gaan de verklede volwassenen met veel kabaal massaal de straat op. Ze bonken op de deuren en samen met de heilige Nicolaas gaan ze de huizen binnen om de lieve kinderen cadeautjes te geven en stoute kinderen te straffen. Dit wordt de Krampuslauf genoemd. Ben je nu in een wintersportgebied in Oostenrijk, dan zou het zomaar kunnen dat je ze tegenkomt. Het hele idee erachter is dat de mannen met hun kettingen en bellen de kwade geesten verjagen.

Lees ook: Sinterklaas en Krampus in Oostenrijk: hoe zit dat nou?

Afgelopen weekend in Zell am Ziller

De duivelse figuren stormden dit weekend door de straten van Zell am Ziller. Soms gaat het er behoorlijk heftig aan toe tijdens een Krampuslauf. De verklede volwassenen mogen bezoekers op hun armen en benen met hun zwepen raken. Let dus goed op als je ze tegenkomt. Wil je niet geraakt worden, ga dan een stukje verder achter de hekken staan of ga ze uit de weg 😉.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in