Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: In deze villa woont Mikaela Shiffrin

YouTube screenshot

Wintersportredacteur

Als professioneel skiester reis je de hele wereld over voor de sport. Maar toch is het fijn om een plek te hebben waar je altijd naar kan terugkeren. Een plek die je thuis kan noemen. Dat geldt ook voor de allerbeste skiester ter wereld. Benieuwd waar zij woont? Dit is de prachtige villa van Mikaela Shiffrin.

Beste skiester ter wereld

Mikaela Pauline Shiffrin, zoals ze voluit heet, werd geboren op 13 maart 1995 in Vail, Colorado. Van jongs af aan skiet ze al op hoog niveau. In de World Cup debuteerde ze op 11 maart 2011, kort nadat ze 16 jaar oud werd. In het seizoen dat daarop volgde pakte Shiffrin haar eerste podiumplek en nog een jaar later, op haar 17e, won ze haar eerste World Cup race tijdens de nachtslalom in Åre, Zweden. Sindsdien is ze niet meer weg te denken van het podium. Ze houdt nu zelfs het record van meeste gewonnen World Cup wedstrijden van alle skiërs, man of vrouw.

Invloedrijke sporter

In 2023 werd Shiffrin door Time magazine verkozen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. Haar collega Lindsey Vonn noemt haar een ‘wonderkind op de berg’ die boven alle verwachtingen uit is gestegen. Niemand dacht volgens Vonn dat het record van Ingemark Stenmark, met 86 World Cup overwinningen, ooit overtroffen zou worden. Toch is dat Shiffrin afgelopen maart gelukt. Vonn: “Ze strijdt tegen zichzelf op dit punt – ze kan 100 overwinningen halen. Het is slechts een kwestie van hoe lang Mikaela Shiffrin door wil gaan.”

Prachtige villa

Maar waar woont zo’n superster dan? In 2019 ging NBC langs bij haar in Edwards, Colorado. Bekijk de video en je ziet het. Sinds 2021 heeft Shiffrin trouwens een relatie met de Noorse skiër Aleksander Aamodt Kilde, dus ze is tegenwoordig ook regelmatig in Noorwegen te vinden. Iemand die dan even op haar huis wil passen?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in