Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: dit gebeurt er dagelijks bij de pistendienst in de Zillertal Arena

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Als je op wintersport gaat, zie je ongetwijfeld weleens een medewerker van het skigebied. Maar wat doen die medewerkers eigenlijk de hele dag? In de nieuwe videoserie van de Zillertal Arena krijg je een blik achter de schermen. In de nieuwe video gaan we een dagje mee met Josef van de pistendienst. Kijk je mee?

Arena Faces

De nieuwe serie van de Zillertal Arena neemt ons mee achter de schermen. In de webserie ‘Arena Faces’ zie je medewerkers uit het skigebied die vertellen over hun baan en je een dagje meenemen. Heel interessant om te zien wat er allemaal gebeurt in het skigebied op dagelijkse basis. In de allereerste video stond Michael Prosser en zijn baan bij de bergbahnen centraal. De tweede video draaide om Daniel van Michi’s Skischule. Aflevering nummer drie is sinds een aantal dagen te bekijken.

Aflevering 3: Josef van de pistendienst

Sinds 2011 werkt Josef Eberharter al in de Zillertal Arena. Wat hij daar op dagelijkse basis doet? Zijn dag begint elke dag om 7.00 uur bij de skiliften. Dan controleert hij de pistes en liften. Het team van de pistendienst is verantwoordelijk voor de veiligheid van alle delen van de Zillertal Arena. Werkzaamheden zijn onder andere het controleren van de stangen en pisteborden op de afdalingen. Daarnaast maakt de pistendienst de eerste en laatste afdaling op een skidag. Ook vertelt Josef in de laatste video van de Zillertal Arena over het proces van een ongeluk op de piste. Benieuwd hoe het achter de schermen is bij onder andere de eerste hulp?

Bekijk de nieuwe aflevering

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in