Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vervanging voor de afgelaste World Cup Beaver Creek van vrijdag

World Cup

© Pixabay

Wintersportredacteur

Helaas kon de afdaling tijdens de World Cup van Beaver Creek afgelopen weekend niet doorgaan bij de mannen. De wedstrijd van vrijdagochtend werd afgezegd in verband met te veel sneeuwval en te sterke wind. Zaterdag en zondag werd er wel geskied. Nu heeft de FIS aangekondigd dat de afgelaste race ingehaald wordt. Niet in Beaver Creek, maar in Val Gardena.

Vervanging World Cup Beaver Creek

Op 15 december 2022 mogen de mannen in de herkansing in Val Gardena. De afdaling wordt hier gestart om de uitgevallen World Cup Beaver Creek in te halen. In hetzelfde weekend worden ook twee andere races gereden door de mannen in het Italiaanse skigebied. Je kunt je dus verheugen op een extra race!

Het programma:

  • Donderdag 15-12-22: afdaling
  • Vrijdag 16-12-22: Super-G
  • Zaterdag: 17-12-22: afdaling

Lastige omstandigheden dit World Cup seizoen

Tijdens dit World Cup seizoen regent het afzeggingen, de omstandigheden zitten niet mee. De eerste wedstrijden kwamen te vervallen door de te slechte sneeuwcondities. Dit gebeurde onder andere in Zermatt/Cervinia en Lech Zürs. Daarnaast is de World Cup Sölden van de dames afgezegd door te slecht weer. Tot nu toe is er maar één vervanging doorgeven vanuit de FIS, de uitgevallen World Cup Sölden van de dames wordt ingehaald in Semmering. De andere wedstrijden zijn komen te vervallen en worden niet ingehaald.

Een compleet overzicht van alle World Cup wedstrijden, inclusief wijzingen, lees je hier: FIS Ski World Cup kalender 2022/2023: alle wedstrijden

message

Tip ons via WhatsApp

Heb je een nieuwstip, foto of video uit een skigebied die we echt niet mogen missen?
Stuur een appje naar +31 6 20 392 508 of scan de QR-code.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in