Nieuwsalert per mail ontvangen

Veilig op de piste met de wintersport EHBO set

Veiligheid op de piste is een veel besproken onderwerp de laatste seizoenen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ligt in veel gevallen niet eens aan jezelf. Om die reden heeft Care Plus in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging twee EHBO sets ontwikkeld waarmee ongelukkigen snel ter plekke geholpen kunnen worden aan kleine verwondingen. De inhoud is aangepast aan ongelukken die het meest voorkomen op de piste. 

In de basisset zitten verbandspullen, alcoholdoekjes, pleisters, hechtstrips, een reddingsdeken en een schaar, maar ook producten als een sunblock en handverwarmers. Al deze producten zijn samengevoegd in een waterafstotende rood tasje. Voor de meer ervaren skiërs en professionals (bijvoorbeeld skileraren) is er een uitgebreidere EHBO set ontwikkeld waarmee ook iets complexere verwondingen kunnen worden behandeld. Naast de producten die de basis First Aid Kit biedt, heeft de First Aid Kit Wintersport Pro ook teenverwarmers, burn gel, zonnebrand, spalk, duct tape, thermometer, reanimatie attributen en een reddingsdeken.

Vanaf half november zullen beide EHBO sets verkrijgbaar zijn bij de apotheek, drogisterij en geselecteerde wintersportzaken.

Adviesprijzen:
Care Plus First Aid Kit Wintersport:   €30,45
First Aid Kit Wintersport Pro:            €60,95

Bron: Careplus

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in