Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Veel wintersporters op de Pitztaler Gletscher na skistart afgelopen weekend

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Skiën, is dat al mogelijk? Jazeker, op de Pitztaler Gletscher in Oostenrijk is afgelopen weekend het skiseizoen 2023/2024 gestart. Het hele weekend zijn er al wintersporters onderweg op de gletsjer, ook vandaag is het al vroeg in de ochtend bedrijvig. Hoe het is om op dit moment af te dalen op de Pitztaler Gletscher? Kijk maar mee.

Start skiseizoen 2023/2024

Het skiseizoen op de Pitztaler Gletscher startte 23 september 2023. Vanaf nu tot waarschijnlijk begin mei kun je de latten onderklikken op de gletsjer. Het seizoen begon sneeuwrijk in het skigebied. Afgelopen vrijdag in de loop van de dag begon het te sneeuwen en ook zaterdag dwarrelden er enkele vlokken uit de lucht. Dit hield de wintersporters echter niet tegen, de afgelopen dagen is het al gezellig druk op de pistes.

Veel wintersporters op de webcams

De status op de gletsjer op dit moment? Op de Pitztaler Gletscher kun je momenteel in twee liften stappen. De Gletscherexpress en Wildspitzbahn zijn dagelijks geopend. Afdalen kun je van de rode piste 29 en zwarte afdaling 26 tussen 7.00 uur en 13.00 uur. Ook kun je bovenop de gletsjer lunchen in Café 3340. Kijkend naar de webcams kunnen we zien dat de eerste wintersporters vandaag al genieten in de sneeuw. Zo is het nu:

Wanneer het skiseizoen begint in de andere skigebieden? In dit blog vind je een overzicht!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in