Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiseizoen Pitztaler Gletscher deze zaterdag van start

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Pitztaler Gletscher opent als een van de eerste skigebieden dit jaar. Op 23 september gaat het skiseizoen officieel van start. Vanaf dan tot begin mei kun je genieten van de pistes op de gletsjer. Zin een weekend afdalen, dan kun je zeker naar dit skigebied afreizen! Wie trommel jij op voor een vroege wintersport?

Skiseizoen Pitztaler Gletscher

Het skiseizoen van de Pitztaler Gletscher gaat 23 september van start. Vanaf zaterdag kun je gebruik maken van de eerste liften en pistes in het skigebied. Naarmate de winter dichterbij komt, gaan ook de andere skigebieden in het Pitztal open. Dagelijks kun je van 8.45 uur tot 16.00 uur gebruikmaken van de liften op de gletsjer.

Wintersport in het Pitztal

Het Pitztal is een zijdal van het Inntal en heeft een lengte van ongeveer 40 kilometer. Je vindt hier meerdere gletsjers, waarvan één op om te skiën en indrukwekkende drieduizenders. Naast de Pitztaler Gletscher kun je tijdens het winterseizoen ook skiën in de deelskigebieden Rifflsee en Hochzeiger. Helaas zijn ze alledrie niet verbonden met liften en pistes, maar met de skibus kun je gemakkelijk pendelen. De skigebieden bieden samen ruim 80 kilometer aan pistes en die zijn toegankelijk met één skipas.

In het Pitztal vind je meerdere dorpen waar je kunt overnachten. Stuk voor stuk sfeervol en met elk hun eigen kenmerken en karakter. Je vindt hier fijne accommodaties, tal van restaurants en mogelijkheden voor après-ski.

Welke skigebieden zijn nog meer open

In september openen de eerste gletsjerskigebieden hun liften en pistes voor het winterseizoen. Er zijn een aantal uitzonderingen, waaronder de Hintertuxer Gletscher en het Matterhorn Glacier Paradise. Beide gletsjers zijn het hele jaar door geopend. Benieuwd wanneer het skiseizoen in jouw favoriete skigebied van start gaat? Je leest het in onderstaand artikel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in