Nieuwsalert per mail ontvangen

Veel skigebieden in de Alpen kleuren weer wit

Foto: Jans Photomix

Het sneeuwt weer in de Alpen en dat is goed nieuws voor veel skigebieden. Het gaat niet om grote hoeveelheden, maar alle kleine beetjes helpen. De skigebieden zijn dan ook erg blij met deze sneeuwval zo vlak voor de kerstvakantie.

Toen mensen vanmorgen hun gordijnen openden stonden zij even raar te kijken. Witte landschappen en vlokken sneeuw waren eindelijk weer eens een feit in Zwitserland, Italië en Frankrijk. Mensen in Oostenrijk hoor ik nu denken: “Sneeuw?” Jammer genoeg is dit in het overgrote deel van Oostenrijk nog niet het geval. In het zuiden van Oostenrijk zijn de temperaturen wel onder het vriespunt maar in de andere delen van het land jammer genoeg nog niet.

“In Les 2 Alpes is ongeveer 15 centimeter gevallen afgelopen nacht. Nieuwe sneeuwval is een tijd geleden dus het kwam als geroepen. De pistes liggen er nu goed bij waardoor we de mensen tijdens de kerstvakantie een goede wintersportvakantie kunnen bezorgen”, aldus Helena Hospital, perswoordvoerder voor het skigebied. Ook in Les 3 Vallées is er een vers laagje sneeuw gevallen. Vanaf vandaag verwachten zij meer skiliften te kunnen openen. Alpes d’Huez, La Plagne, Tignes en Les Arcs hebben via de sociale media laten weten dat koning winter ook daar is gearriveerd.

Skigebieden in Zwitserland kleuren ook weer wit. We ontvingen bijvoorbeeld foto’s vanuit Verbier en Zermatt, Zwitserland.

Foto: CKverbier.com

Foto: CKverbier.com

Zermatt

Zermatt

Franse skigebieden:

Les Arcs

Les Arcs

La Plagne

La Plagne

Courchevel

Courchevel

Tignes

Tignes

In Oostenrijk is het nog even bidden voor nieuwe sneeuwval, maar ook daar houden de skigebieden vertrouwen.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in