Nieuwsalert per mail ontvangen

Veel skigebieden hebben opening seizoen uitgesteld

Veel skigebieden in Tirol hebben, naar aanleiding van de slechte sneeuwcondities, besloten om de seizoensopening te verplaatsen. Door de uitblijvende sneeuwval als gevolg van de warme temperaturen kunnen de pistes niet op de vooraf geplande data gereed zijn voor de toeristen.

De ‘Austria Press Agency’ (APA) heeft verschillende skigebieden geïnterviewd. Zo gaat de Zillertal Arena op vrijdag beginnen met het winterseizoen en gaan er een aantal pistes in gebruik genomen worden. Oorspronkelijk stond de opening van het gebied gepland op 6 december, alleen kleurde de pistes toen nog overwegend groen. De afgelopen dagen zijn de pistemedewerkers druk bezig geweest met het prepareren van de pistes. De koude temperatuur en de neerslag heeft bij het Zillertal Arena de opening voor aankomend weekend gered.

Ook in Axamer Lizum moest de seizoensopening verplaatst worden. Het gebied zou eigenlijk op 28 november al open gaan, maar zitten momenteel nog steeds te wachten op het startsein. Ook hier gaan aankomend weekend een aantal skiliften en pistes open, maar kan overgroot deel van het gebied nog niet gebruikt worden. In Serfaus-Fiss-Ladis zijn vandaag de deuren geopend en kunnen de toeristen eindelijk gebruik maken van de pistes. Het management van Ischgl heeft aangegeven erg tevreden te zijn over de seizoensstart. “Wij zijn het enige skigebied, naast de gletsjers, die open zijn gegaan op de geplande datum”, aldus marketing manager van de Silvretta Arena. Ondertussen zijn daar ook in de vallei tweederde van de liften en pistes geopend.

Bij de meeste skigebieden is de opening van het wintersportseizoen uitgesteld. Sinds de afgelopen dagen is de temperatuur eindelijk op het gewenste niveau en kunnen de sneeuwkanonnen de natuur helpen met de voorziening van sneeuw.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in