Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vanaf volgend jaar naar Bulgarije op wintersport

Wintersportredacteur

Het is eigenlijk een vergeten wintersportbestemming, maar dankzij Corendon komt Bulgarije weer helemaal terug als vakantiebestemming voor de Nederlandse wintersporter. Vanaf december 2015 biedt de organisatie vlieg-wintersportreizen naar het land aan.

Vanaf 13 december vliegt Corendon elke zondag naar Plovdiv, het vliegveld dat een prima basis is voor een vakantie in de wintersportplaatsen Pamporovo en Borovets. De skivakanties naar Bulgarije zijn pas vanaf half maart te boeken, maar op 16 maart gaan wij voor jullie alvast richting de Bulgaarse bergen om de sneeuw daar te testen.

Een gekke stap om skireizen naar Bulgarije aan te bieden is het zeker niet voor de reisorganisatie, want ze zijn helemaal into de retro bestemmingen bij Corendon. Al eerder werden bijna vergeten bestemmingen als Macedonië en Noord-Cyprus gelanceerd en ook Bulgarije past prima in het rijtje thuis. Tot een jaar of vijftien terug werd Bulgarije namelijk ook al als wintersportbestemming aangeboden. De renovatie van accommodaties en skiliften liet toen echter te wensen over, waardoor het land uit de gratie raakte. Inmiddels is er hard doorontwikkeld in Bulgarije, maar ligt het prijsniveau nog steeds erg laag. Dat klinkt in ieder geval goed!

Een achtdaagse vliegreis inclusief ticket, transfer, hotel en skipas kan al geboekt worden vanaf € 299,- en ook de prijzen ter plekke zijn niet vergelijkbaar met die in de Alpenlanden. Eten en drinken doe je voor minder dan de helft en ook de huur van materiaal en het nemen van skilessen is een stuk goedkoper.

De twee gebieden waar reizen naartoe worden aangeboden zijn uiteraard niet zo groot als de grote gebieden in de Alpen. Het skigebied van Borovets telt 14 skiliften en 50 kilometer aan pistes voor elk niveau. Een groot snowboardpark en een speciaal kidspark ontbreken ook niet en de ruim 150 skileraren van skischool Borosport spreken verschillende talen. De meeste aangeboden accommodaties liggen in het centrum en direct bij de liften. Qua après-ski schijnt het er ook goed te zitten. Het skigebied van Pamporovo is wat kleiner en is vooral geschikt voor beginners. De vluchtduur naar Bulgarije is ongeveer 2,5 uur en de transfertijd naar de skigebieden is tussen de 90 en 120 minuten. 

Verruil jij volgend jaar de Alpen voor Bulgarije?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in