Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Vanaf dit weekend kans op sneeuw in Nederland

Wintersportredacteur

Als we niet naar de sneeuw kunnen, dan komt de sneeuw wel naar ons toe… Dat moeten de weergoden op dit moment denken. Hoewel de lente inmiddels is begonnen en de zon zich deze week van haar beste kant laat zien, neemt de kans op winters weer de aankomende dagen toe. Vanaf zondag kun je zo nu en dan sneeuw of hagel verwachten, zo meldt het KNMI.

Een zonnige week

Met de komst van de lente, laat ook de zon zich vaker zien. De afgelopen tijd is het ontzettend winderig en regenachtig geweest, maar gelukkig is daar eindelijk verandering in gekomen. Nou moet ik zeggen dat ik het windje in m’n eigen achtertuin nog wat koud vind, maar het begin is er! Desondanks liggen de temperaturen nog ruim onder het langjarig gemiddelde.

Koud en sneeuw

Voor iedereen die de winter erg mist is er goed nieuws. Er komt namelijk verandering in het zonnige weerbeeld. Als we de weerberichten van KNMI en Weeronline mogen geloven, dan slaat het weer dit weekend om. De zon moet plaatsmaken voor harde wind, wolken, nog koudere temperaturen en winterse buien. Vanaf zondag kan er hagel en natte sneeuw vallen.

Zo nu en dan weet de zon zich door het wolkendek heen te dringen. Verheug je alleen maar niet op warm en zonnig lenteweer in je achtertuin. Ook volgende week blijft de kans op sneeuw aanwezig. Allemaal dankzij een noordoostenwind die ijskoude lucht bij ons naar binnen blaast. BRRRR….

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in