Nieuwsalert per mail ontvangen

Uitleg: hoe draag je ski’s?

Het begin van de wintersport. Heb je net je skischoenen met moeite aangetrokken, moeten er nog een paar ski’s meegenomen worden. Die schoenen lopen al niet heel makkelijk, laat staan als je ook nog een paar van die lange onhandige dingen moet tillen. Maar hoe moet je die ski’s nu eigenlijk dragen?

Op de piste kom je alle varianten van dragen tegen. De een klemt de ski’s tussen de armen tegen het lichaam aan, weer een ander tilt de ski’s aan de bindingen, de volgende houdt ze onderhands vast en dan is er ook nog eentje die ze op de schouders legt. Echter ziet de ene manier er handiger uit dan de andere.

De manier

Op de piste zijn de ski’s zo makkelijk. Ze zitten aan je voeten en je hebt er geen omkijken naar. Of nou ja, bijna niet, je moet er natuurlijk wel mee sturen. Zijn ze uit dan wordt het echter een ander verhaal. Dan zijn het opeens een paar lange onhandige dingen. En dan zie je ook nog eens die lokale mensen ermee lopen alsof het niks is. In het filmpje hieronder geven de wintersporters uit The Remarkables uitleg op welke manieren je de ski’s kan dragen. Zoals je zal zien zijn er een heleboel mogelijkheden. Het is uiteindelijk aan jezelf wat jij het makkelijkste vindt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in