Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Uitgelicht: Salomon Sigma lens technologie

Sigma lens salomon

© Salomon / mattgeorges

Wintersportredacteur

Een skibril is een onmisbaar item van de wintersportuitrusting. Niet alleen om onder alle omstandigheden goed zicht op de piste te hebben, maar ook voor de looks. De prijzen en kwaliteit van skibrillen lopen uiteen. Salomon is al jaren een gevestigde naam en heeft een uitgebreid aanbod. Een van de laatste ontwikkelingen die Salomon heeft doorgevoerd is de Sigma lens technologie. Wat dat precies inhoudt?

Meer contrast en zicht op ieder detail

Salomon Sigma lenzen versterken het contrast, zodat je ieder detail op de piste nog beter kunt zien. Met name in zeer zonnige of zeer bewolkte omstandigheden kan dit een groot verschil maken. Wanneer je door het gebrek of een overvloed aan licht weinig contrast ziet, zorgt de Sigma lens dat je toch diepte en details blijft zien. Het kleurencontrast wordt op indrukwekkende wijze versterkt, waardoor het oog variatie in terrein beter kan zien bij verschillende type licht.

Hoe werkt de Sigma lens technologie?

Het menselijk oog is in staat kleuren te onderscheiden vanuit de drie primaire kleuren (blauw, groen en rood). In de sneeuw kan er soms vrijwel geen onderscheid worden gemaakt, waardoor je lastig diepte en details kunt zien. De Salomon Sigma lens filtert de groene kleur weg en versterkt de blauwe en rode kleur. Zo raakt het oog minder verward en wordt het contrast versterkt. Met een Sigma lens profiteer je onder alle lichtomstandigheden van een beter zicht. Je kunt beter anticiperen op het terrein en een betere focus behouden op wat er om je heen gebeurt.

Samenwerking met atleten

De Sigma lens technologie is ontwikkeld in samenwerking met atleten en dus niet alleen in de fabriek bedacht en geproduceerd. Het Salomon atletenteam heeft de lens uitvoerig getest en kan beamen dat het zicht duidelijk verbeterd wordt. Zelfs als je zicht minimaal is vanwege bewolking of sneeuwval, geeft de technologie je net dat extra zicht. Ofwel, met deze lenzen geef je jouw ogen een upgrade, zoals Salomon zelf zegt. Benieuwd geworden?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in