Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Uitgelekt: Oostenrijk haalt Nederland van virusvariantenlijst

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Mogelijk is er binnenkort goed nieuws voor veel wintersporters die naar Oostenrijk op vakantie willen. Via betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat Oostenrijk de virusvariantenlijst aanpast en Nederland daarvan schrapt. Ofwel, dan worden de inreisregels minder streng. Maar het is nog afwachten wanneer dat gebeurt.

Update 19-01: dit bericht is bevestigd. In dit artikel lees je meer over de versoepeling van de inreisregels.

Op 22 december sloeg een bom in toen Oostenrijk bepaalde dat enkel Nederlanders met een booster en een negatieve PCR-test het land in mochten reizen. Veel Nederlanders zagen hun vakantieplannen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vlak voor de kerstvakantie moesten vele wintersporters hun vakantie annuleren of omboeken. De inreisregels lijken nu voor Nederlanders weer versoepeld te worden.

Inreisregels Oostenrijk

In Oostenrijk geldt in principe dat iedereen die volledig gevaccineerd is het land in mag reizen. Wel is een negatieve uitslag van een PCR-test verplicht. Personen die een booster hebben gehad hoeven geen test te laten zien. Omdat Nederland op dit moment op de virusvariantenlijst van Oostenrijk staat, zijn deze inreisregels verscherpt. Vanuit een virusvariantenland mogen in principe namelijk enkel mensen inreizen die hun booster hebben gehad én een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Dat maakte het voor veel mensen de afgelopen weken onmogelijk om te wintersporten in Oostenrijk. Daar komt nu, als onze bronnen betrouwbaar blijken, weer verandering in. De actuele inreisregels vind je trouwens op de website van de Oostenrijkse overheid, mocht je ze na willen lezen.

Omikron is overal

Omdat de omikronvariant inmiddels in heel Europa wijdverspreid is en ook in Oostenrijk al een tijd voor de meeste besmettingen zorgt, is het een beetje onzin dat Nederland op de virusvariantenlijst van Oostenrijk staat. Dat lijkt nu ook de Oostenrijkse regering te vinden. Volgens onze bronnen wordt de virusvariantenlijst binnenkort aangepast en wordt het dus gemakkelijker om Oostenrijk binnen te komen. Een PCR-test is dan voor geboosterde wintersporters niet meer nodig en nog niet geboosterde personen kunnen dan ook weer op wintersport naar het land.

Wachten op officieel nieuws

Zo lang nog niets officieel bekend is gemaakt, blijft het natuurlijk wel een uitgelekt bericht. Als de aanpassing echt wordt doorgevoerd laten we je dat weten. Houd dus even de website in de gaten. Meer dan op de website staat weten we ook niet. Kortom, even afwachten nog.

hotel

Wees er snel bij – boekingen gaan hard

Het positieve nieuws uit Oostenrijk doet de boekingen voor de wintersport veel goeds op dit moment. Wil jij je wintersport veiligstellen? Wacht dan niet te lang met boeken.

Bekijk nu de last-minute aanbiedingen bij:
Sunweb
Summit Travel
Chalet.nl
Villa for You
Belvilla
Interhome
Landal
Skichalets
Traveltrex
TUI
Direkt Holidays

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in