Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bevestigd: Oostenrijk versoepelt inreisregels

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Eerder schreven we al dat Nederland waarschijnlijk door Oostenrijk van de virusvariantenlijst wordt gehaald. Echter was dat een uitgelekt bericht en een officiële mededeling bleef uit. Tot vandaag, want zojuist is bekendgemaakt dat Nederland inderdaad per maandag 24 januari niet meer op de virusvariantenlijst staat. Dit betekent dat iedereen die gevaccineerd is en nog geen booster heeft ontvangen alleen een negatieve PCR-test hoeft te laten zien bij de grens. Mensen met een booster mogen zonder test het land in. Dat maakt het een stuk eenvoudiger voor ons om op wintersport naar Oostenrijk te gaan.

Nederland niet meer op de virusvariantenlijst van Oostenrijk

Zojuist is bekend geworden dat Nederland vanaf maandag 24 januari niet meer op de virusvariantenlijst van Oostenrijk staat. Deze lijst was opgesteld voor landen waar de besmettingen met omikron te hoog opliepen. Aangezien de omikronvariant van het coronavirus nu ook de overhand heeft in Oostenrijk, is het niet langer meer nodig dat voor bepaalde landen strengere inreisregels gelden. Vanaf maandag staat Nederland dus niet meer op die lijst en gelden er soepelere inreisregels voor iedereen die het land in wil. Dit geldt niet alleen voor reizigers uit Nederland, maar ook voor reizigers vanuit andere landen die eerder op de lijst stonden. De actuele inreisregels vind je op de website van de Oostenrijkse overheid.

Inreisregels voor Nederlanders per 24 januari 2022

Per maandag 24 januari gelden dus weer andere inreisregels voor Nederlanders die naar Oostenrijk op wintersport willen. Deze worden een stuk soepeler, wat een uitkomst is voor iedereen die nog geen booster heeft gehad. In principe geldt voor het inreizen in Oostenrijk vanaf 12 jaar de 2G+ regel. Je moet een geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebben en een negatief PCR-testresultaat kunnen laten zien. Heb je een boostervaccinatie gehad? Dan hoef je geen negatieve PCR-testresultaat te overleggen. Voor vragen over jouw situatie verwijzen we je naar de Oostenrijkse overheid, die binnenkort de nieuwe regels op de website heeft staan.

Coronamaatregelen wintersport Oostenrijk

Tijdens je wintersport in Oostenrijk krijg je te maken met verschillende coronamaatregelen. Zo geldt er overal, dus ook in skiliften, winkels (m.u.v. supermarkten) en de horeca, de 2-G-regel en moet je op veel plekken een FFP2-mondkapje dragen. Daarnaast gelden er nog meer regels, welke je vindt via onderstaande button.

hotel

Wees er snel bij – boekingen gaan hard

Dit positieve nieuws uit Oostenrijk doet de boekingen voor de wintersport veel goeds op dit moment. Wil jij je wintersport veiligstellen? Wacht dan niet te lang met boeken.

Bekijk nu de last-minute aanbiedingen bij:
Sunweb
Summit Travel
Chalet.nl
Villa for You
Belvilla
Interhome
Landal
Skichalets
Traveltrex
TUI
Direkt Holidays

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in