Nieuwsalert per mail ontvangen

Top 10 langste ski afdalingen in Europa

© Head Ski

Hoe langer de afdaling, hoe minder je in de rij voor de skilift staat toch? Dat is de instelling! Echter hebben veel afdalingen in skigebieden maar een beperkte lengte en sta je binnen no time weer in de rij van de skilift. Natuurlijk staan wij liever op de latten en zochten we uit welke skigebieden in Europa de langste ski afdaling hebben?

1. Aiguille du Midi-Chamonix

De langste afdaling die we in Europa kunnen vinden ligt in Frankrijk. In dit skigebied vind je namelijk een afdaling van maar liefst 24 kilometer lang. Dat wordt dus een flinke uitdaging voor je benen. Haal jij het om de afdaling in een keer naar beneden te skiën of heb je een aantal tussenstops nodig?

2. Zermatt – Matterhorn

In het Zwitserse Zermatt kan er ook een heerlijke lange afdaling gemaakt worden. Echter is deze toch een flink stuk korter dan in Aiguille du Midi-Chamonix. Hier heeft de langste afdaling namelijk een lengte van 16 kilometer. Tijdens de afdaling leg je een hoogteverschil af van 2.279 meter. Een behoorlijk verschil dus.

3. Les Deux Alpes

Les Deux Alpes doet niet onder voor Zermatt en de skipas is ook nog eens een stuk goedkoper. De langste afdaling heeft hier namelijk ook een lengte van 16 kilometer. Hiernaast heeft dit skigebied een grootte van ongeveer 200 kilometer. Kortom, genoeg pistes om je tijdens de wintersport op te kunnen vermaken.

4. Alpe d’Huez

De Franse Alpe d’Huez een skigebied wat eigenlijk zijn bekendheid dankt aan het wielrennen. Toch vinden we in dit skigebied een van de langste pistes van Europa. Namelijk een afdaling van 16 kilometer. Dat is weer eens wat anders dan 16 kilometer afleggen op de fiets. Je knieën krijgen het dan ook wel even te verduren.

 

5. Bansko

Dit is niet een heel bekend skigebied binnen Europa, maar het ligt in Bulgarije. De 16 kilometer lange afdaling is hier echt de moeite waard. Daarnaast is de skipas in dit skigebied de goedkoopste van allemaal, maar dat deed het land natuurlijk al vermoeden. Misschien een leuk goedkoop alternatief voor de Alpen?

6. Schilthorn-Mürren-Lauterbrunnen

Een van de minder bekende skigebieden in Zwitserland is Schilhorn-Mürren-Lauterbrunnen. Toch vindt hier al sinds 1928 de grootste amateur ski race plaats. Vanaf de top van de berg ski je naar het dal, hierbij leg je een afstand af van 15,8 kilometer. Dit is dus een flinke afdaling!

7. Sölden

Ja, ja, natuurlijk hoort Oostenrijk ook in het rijtje thuis met langste afdalingen van Europa. In Sölden vind je namelijk een afdaling met een lengte van 15 kilometer. Van het Schwarze Schneid BIG3 Platform ga je naar het dalstation van de Gaislachkogl. Een mooie afdaling waarbij je een hoogteverschil van bijna 2000 meter aflegt.

8. Obersaxen-Mundaun-Val Lumnezia

Voor de volgende afdaling gaan we terug naar Zwitserland. Hier vinden we een 15 kilometer lange afdaling op de Obersaxen-Mundaum-Val Lumnezia. Ondanks de lengte van de afdaling leg je tijdens de afdaling ‘nauwelijks’ hoogtemeters af. Dit houdt dus in dat er veel vlakke stukken in de afdaling zitten. Dat is dan wel weer een beetje jammer.

9. Glungezer-Tulfes

Dit is misschien wel het best bewaarde geheim van de Oostenrijkse Alpen. Dit skigebied heeft namelijk maar een grootte van 23 kilometer aan pistes. Toch vinden we hier dus een van de langste afdalingen van Europa, namelijk een afdaling met een lengte van 15 kilometer. Dit bewijst maar weer dat ook kleine skigebieden veel te bieden hebben.

10. Saas-Fee

We sluiten de top 10 af met het Zwitserse Saas-Fee. Dit skigebied wordt ook wel het pareltje van de Alpen genoemd en dat is niet voor niks. In deze parel vinden we dus ook een afdaling van maar liefst 14 kilometer. Daarnaast kun je hier het hele jaar skiën voor maar €200,-, tenminste als je de skipas voor 17 december koopt. Wij weten het in ieder geval wel!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in