Nieuwsalert per mail ontvangen

Top 10 Duitse après-ski hits, om alvast te oefenen

Daar zijn ze dan. De top 10 aprés-ski hitjes aller tijden. Dankzij deze plaatjes waan ik mij weer even in de Goaßstall in Hinterglemm. Meezingers, zweet, jägerbombs en een hoop slap geouwehoer zijn de ingrediënten voor een perfecte après-ski party. Nog een paar maandjes, maar ik kan nu al niet meer wachten. Laat de voorpret maar beginnen!

10.  Mickie Krause – Sie hatte nur noch Schuhe an
Was het maar zo dat de mooie vrouwen in de kroeg zich aan deze dresscode hielden.

9.  Helene Fischer – Atemlos durch die Nacht
Dit zijn de hitjes die vooral door de vrouwen uit volle borst worden meegezongen. Jahwohl!

https://www.youtube.com/watch?v=W4sffYFyg-0

8.  Sound Convoy – Hey wir wolln die Eisbärn sehen
Een gouwe ouwe! De eerste vier jaar heb ik deze uit volle borst meegezongen. Pas na jaar vijf zag ik de tekst voorbij komen. En echt waar, het leek er niet eens op! Ach ja, het melodietje, die is fijn! En daar draait het toch om?

7.  DJ Ötzi & Nik P. – Ein Stern
De oudere garde is niet van de bar los te trekken als dit nummer zijn opwachting maakt in de plaatselijke après-ski. Heupjes worden losgezwaaid en de keeltjes produceren de ene muzieknoot na de andere. De mannen worden weer spontaan verliefd op hun vrouw als zij die weer zien huppelen op hun skischuhe!

6. Markus Becker & MaLLorca Cowboys – Das Rote Pferd
Het rode paard, deze après-ski kraker geeft duidelijk weer hoe jij er na twee uur borrelen uitziet. Rood, vanwege de combinatie alcohol en teveel kleding. Na vier uur hangen er over alle barkrukken al jassen en zitten alle kapstokken al vol. Juist, er is dus nergens plek. Gewoon je kleding aanhouden dus.

https://www.youtube.com/watch?v=YovvypUvDAo

5. Peter Wackel – Aber Scheiß Drauf
Fijn hè? Dit is typisch zo’n nummer waarbij je geen flauw idee hebt waar het over gaat! Ha, laat ik nou net een video hebben gevonden waarbij de tekst wordt weergegeven. Bekijk de tekst dus aandachtig en voorkom het melodie-meezing-gedrag. Nee, inspireer jouw mede wintersporters met een goed mondje vol Duitse lyrics.

4.  Möhre –  Das sind nicht 20 centimeter
Dat zijn geen 20 centimeters! Helder.. Ik heb wel zo’n vermoeden waarover dit gaat. Iets met zwanzig centimeter en kleinem Peter, Ja.. Ja..

3. Tim Toupet – So ein schöner Tag
Jawohl! Het welbekende vliegerlied! Van La Bastille op het Rembrandsplein te Amsterdam tot de Karat Bar in Westendorf, iedereen kent toch wel het veel te kinderachtige dansje wat hierbij hoort?

2. DJ Ötzi – Anton aus Tirol
Tijdens het luisteren van deze klassieker kruipen de rillingen over mijn rug.  Dit nummer ademt al ruim 15 jaar aprés-ski! Niets meer aan doen. Ieder jaar rond een uur of 16:00 opzetten en je toko staat op zijn kop!

1. Axel Fischer – Traum von Amsterdam
Axel weet dat wij Nederlanders wel van een feestje houden en heeft daarom ook heel slim onze trots, onze hoofdstad, het prachtige Amsterdam, verwerkt in zijn nummer. Lekkere plaat hoor!

0. Wolfgang Ambros – Schifoan

Nul? Ja, nul. Deze mag namelijk niet ontbreken.

Heb jij altijd al eens een seizoen in de sneeuw willen werken? Blogger Anouk schrijft de top 9 redenen waarom je dat sowieso een keer gedaan moet hebben. Lees het artikel hier!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in