Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Top 10 Duitse après-ski hits, om alvast te oefenen

Wintersportredacteur

Dankzij deze plaatjes waan ik mij weer even in de Goaßstall in Hinterglemm. Meezingers, zweet, jägerbombs en een hoop slap geouwehoer zijn de ingrediënten voor een perfecte après-ski party. Nog een paar maandjes, maar ik kan nu al niet meer wachten. Laat de voorpret maar beginnen!

Duitse après-ski hits

Ga je naar Oostenrijk op wintersport dan kun je natuurlijk ook allerlei Duitse après-ski hits verwachten. In deze onderstaande lijst staan niet allemaal maar gouwe ouwe, maar ook nieuwkomers die je echt even moet gaan oefenen. Ken je dit lijstje uit je hoofd? Dan ben je helemaal klaar voor!

1.  Mickie Krause – Sie hatte nur noch Schuhe an

Een echte topper!

2.  Helene Fischer – Atemlos durch die Nacht

Dit zijn de hitjes die vooral door de vrouwen uit volle borst worden meegezongen. Jahwohl!

3.  Sound Convoy – Hey wir wolln die Eisbärn sehen

Een gouwe ouwe! De eerste vier jaar heb ik deze uit volle borst meegezongen. Pas na jaar vijf zag ik de tekst voorbij komen. En echt waar, het leek er niet eens op! Ach ja, het melodietje, die is fijn! En daar draait het toch om?

4.  DJ Ötzi & Nik P. – Ein Stern

De oudere garde is niet van de bar los te trekken als dit nummer zijn opwachting maakt in de plaatselijke après-ski. Heupjes worden losgezwaaid en de keeltjes produceren de ene muzieknoot na de andere. De mannen worden weer spontaan verliefd op hun vrouw als zij die weer zien huppelen op hun skischuhe!

5. Markus Becker & MaLLorca Cowboys – Das Rote Pferd

Het rode paard, deze après-ski kraker geeft duidelijk weer hoe jij er na twee uur borrelen uitziet. Rood, vanwege de combinatie alcohol en teveel kleding. Na vier uur hangen er over alle barkrukken al jassen en zitten alle kapstokken al vol. Juist, er is dus nergens plek. Gewoon je kleding aanhouden dus.

6. Peter Wackel – Aber Scheiß Drauf

Fijn hè? Dit is typisch zo’n nummer waarbij je geen flauw idee hebt waar het over gaat! Ha, laat ik nou net een video hebben gevonden waarbij de tekst wordt weergegeven. Bekijk de tekst dus aandachtig en voorkom het melodie-meezing-gedrag. Nee, inspireer jouw mede wintersporters met een goed mondje vol Duitse lyrics.

7.  Möhre –  Das sind nicht 20 centimeter

Dat zijn geen 20 centimeters! Helder.. Ik heb wel zo’n vermoeden waarover dit gaat. Iets met zwanzig centimeter en kleinem Peter, Ja.. Ja.

8. Tim Toupet – So ein schöner Tag

Jawohl! Het welbekende vliegerlied! Van La Bastille op het Rembrandsplein te Amsterdam tot de Karat Bar in Westendorf, iedereen kent toch wel het veel te kinderachtige dansje wat hierbij hoort?

9. DJ Ötzi – Anton aus Tirol

Tijdens het luisteren van deze klassieker kruipen de rillingen over mijn rug.  Dit nummer ademt al ruim 15 jaar aprés-ski! Niets meer aan doen. Ieder jaar rond een uur of 16:00 opzetten en je toko staat op zijn kop!

10. Axel Fischer – Traum von Amsterdam

Axel weet dat wij Nederlanders wel van een feestje houden en heeft daarom ook heel slim onze trots, onze hoofdstad, het prachtige Amsterdam, verwerkt in zijn nummer. Lekkere plaat hoor!

Beste après-ski hits aller tijden

Welke hits je naast deze sowieso moet kennen? Dat zijn deze:

Ook deze wil je weten:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in