Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Toerskiërs op de pistes in Flachau verboden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Toerskiers kunnen in Flachau niet meer over de pistes naar boven gaan. Dit heeft de skiliftmaatschappij van Flachau deze week besloten. Wie zich hier niet aan houdt kan rekenen op een flinke boete wegens overtreden van de regels.

Het aantal toerskiers dat naar boven liep werd te groot. Alleen dit weekend waren er al circa 1.000 toerskiers gemeten in het skigebied. De meeste houden zich aan de regels door aan de zijkant van de helling naar boven te lopen, maar er zijn er ook genoeg die kriskras de pistes oversteken. Een gevaarlijke situatie waar de Bergbahnen nu een einde aan heeft gemaakt.

Skiërs hebben afgelopen week meerdere meldingen gemaakt bij het skigebied dat zij erg veel last hebben van de toerskiërs. Aan de hand van deze klachten is het besluit genomen en kan er tot het einde van het seizoen niet meer omhoog gelopen worden. Niet iedereen is het hier overigens mee eens. “Als iemand omhoog wil lopen in de natuur, waarom zou dat verboden moeten worden?”, aldus Andrea Lanzersdorfer. De gepensioneerde skileraar Siegfried Döllerer kan zich wel vinden in het besluit. “Het levert gevaarlijke situaties op en veel toerskiërs hebben ook hun hond mee tijdens de tocht omhoog”. 

Wie het verbod controleert is nog niet helemaal duidelijk, maar onder aan de piste wordt in ieder geval duidelijk aangegeven dat toerskiërs niet naar boven mogen over de pistes en dus de bospaden moeten nemen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in