Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Toerskiër valt 300 meter door geopende skibinding en overlijdt

Sneeuw off piste Avoriaz

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In de Karawanken vond afgelopen weekend een dodelijk ongeluk plaats. Bij de afdaling van de Kordeschkopf in Feistritz ob Bleiburg in Karinthië opende bij een 48-jarige toerskiër de skibinding. Dit zorgde voor een val over gedeeltelijk rotsachtig terrein. De man liep ernstige verwondingen op en overleed ter plekke.

Afdaling van de Kordeschkopf

Twee mannen uit Slovenië waren zondag samen onderweg naar de Kordeschkopf op de Slovenische kant van de berg. In de namiddag maakten de wintersporters hun afdaling richting de Griwankar. Rond 17.45 uur raakte de skibinding van de 48-jarige man los. Hierdoor kwam hij ten val en gleed hij 300 meter naar beneden over gedeeltelijk steil en rotsachtig terrein. De tweede toerskiër zag het ongeluk gebeuren en deed onmiddellijk een noodoproep. Onder andere een reddingshelikopter werd ingezet. De bemanning heeft ter plaatse vastgesteld dat de man is overleden aan zijn verwondingen door de val.

Slachtoffer maandag geborgen

De tweede toerskiër is meegenomen in de helikopter en naar de parkeerplaats gevlogen. Door de invallende duisternis was het niet meer mogelijk om nog eens bij de plek van het ongeluk te komen. De omgekomen toerskiër is daarom vandaag geborgen. Ook wordt er nader onderzoek gedaan naar het verloop van het ongeluk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in