Nieuwsalert per mail ontvangen

Tips voor een relaxte reis richting wintersport

Nog maar een paar weken wachten en dan is het weer zo ver. De kofferbak zit stampend vol, van beenruimte is geen sprake en iedereen kijkt uit naar het grote avontuur dat wintersport heet. Iedereen is klaar voor een heerlijke week plezier in de sneeuw. Maar voordat de sneeuwrijke pret kan beginnen moet er nog wel een reis van gemiddeld tien uur worden afgelegd. Wat ga je dan doen? Summit Travel weet raadt.

Ukkies
Voor de kleintjes is het best wat zo’n lange zit en de hoop dat ze veel zullen slapen wordt niet altijd waargemaakt. Maar geen zorgen, er zijn tal van manieren om het een comfortabele reis te maken voor de kids en daarmee ook voor jullie. Want het slogan ‘leuker kunnen we het niet maken’ geldt hier allerminst. Een van de beste dingen om aan te schaffen is een auto-organizer. Ze zijn er in allerlei soorten en kleuren met oneindige mogelijkheden. Alle spulletjes van de kleintjes worden zo opgeborgen en zijn makkelijk te pakken. Of koop een portable dvd-speler en ze zijn gegarandeerd een paar uur zoet met Dora, Woezel & Pip of Thomas de trein. Of het allerleukste idee vinden wij cadeauzakjes voor de iets grotere ukkies. Stel voor elk uur een zakje samen met kleine cadeautjes zodat ze zich lekker bezig kunnen houden en elk uur weer kunnen uitkijken naar een verrassing. Zorg voor lekkere en gezonde versnaperingen, maar niet teveel snoep. Want daar krijgen ze alleen maar een boost aan energie van. Nog meer tips nodig, lees dan hier meer.

Pubers
Een smartphone is een groot goed voor deze reizigers en ze kunnen dan ook heel wat uren achter het kleine beeldscherm vertoeven. Maar de gemiddelde gezinsbolide heeft geen WiFi-verbinding en dat maakt de meeste apps onbruikbaar. Handig is om in de Google Playstore of Appstore te kijken bij ‘Offline games’ voor spelplezier op de achterbank. Niet te vergeten is een powerbank, om de telefoon tussendoor op te laden voor nog langer spelplezier. Een tijdschrift, goed boek of dvd-speler doet het ook altijd goed. En wat dacht je van een ‘travel journal’ waarin alle avonturen en kleine vondsten in kunnen worden vereeuwigd.

Pa & ma
Het zijn heel wat kilometers die uiterst geconcentreerd afgelegd moeten worden en dan is een beetje ontspanning op z’n tijd wel gewenst. Elkaar aflossen is ideaal om het energielevel op peil te houden. Vergeet de gouweouwe thermoskan niet of een energiedrankje voor een boost en eet vooral licht verteerbaar voedsel. De vakantie begint wanneer de auto start en neem dus ook de tijd voor een goede break. Een goedgevulde picknickmand kan het begin zijn van een fijne pauze die je heel wat energie oplevert.

Vicky
Tot groot geluk van het hele gezin gaat de trouwe viervoeter mee op wintersport. Super leuk, maar er zijn ook veel dingen om over na te denken. Is er oppas, mag het beestje in het hotel of chalet en zijn er nog bepaalde verplichtingen per land zijn de eerste nadenkers. Daarna is het belangrijk dat de benodigde inentingen gegeven zijn en juiste papieren mee gaan in de koffer. Maak een plekje vrij met genoeg ruimte, een bak water en een paar lekkere kluiven. Het is aan te raden om ongeveer om de twee uur tijd te maken om de pootjes te strekken en een plasje te doen. Voorkom pijn aan de pootjes door ze bijvoorbeeld in te smeren met vaseline en loop niet te lang in de sneeuw om bevriezing te voorkomen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in