Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tip: wintersport bordspel Ski d’Alpine

© 10 Cate Games

Wintersportredacteur

Wintersport en spelletjes gaan hand in hand. Na een dag op de pistes zitten jullie binnen lekker rozig nog een spelletje te doen. Van Phase 10 tot Beverbende en Bonanza, het aanbod aan spellen voor tijdens je vakantie is enorm. Ski d’Alpine is een bordspel dat echt in je collectie thuishoort. Het is een bordspel waarbij je je eigen route moet vinden door een skigebied door middel van het uitvoeren van opdrachten. Bovendien is er nu een hele toffe winactie!

Ben jij een wintersportfanaat en een spelletjesgek, dan is Ski d’Alpine zeker een tip voor je verzameling. Dit bordspel neemt je elke keer weer even mee op wintersport, waar en wanneer je het ook speelt. Ideaal voor die lange periode tot de volgende winter!

Ski d’Alpine, jouw wintersportavontuur thuis

Bij het spelen van Ski d’Alpine bevinden jij en je medespelers je in Alpine, een pittoresk bergdorp op 1500 meter hoogte. Het dorp beschikt over verschillende hotels en pensions, fijne restaurants, après-ski bars en een groot aanbod aan alternatieve activiteiten. Je start met z’n allen vanuit het hotel en zoekt een weg door het dorp en skigebied. Hierbij kom je langs de mooiste bezienswaardigheden en moet je verschillende opdrachten voltooien op de pistes en in het dorp. Degene die als eerste de opdrachten voltooit en après-ski bar de Spitze Bar weet te bereiken, wint het spel. Je kunt het spel met z’n zessen spelen en bent ongeveer een uurtje bezig.

Eerste indruk

Een spel op papier uitleggen is altijd wat lastiger dan wanneer je het gewoon voor je kunt zien. Om je toch een beetje een indruk van het spel te geven, hebben we hieronder wat foto’s voor je. Hierop is het dorp met het skigebied te zien, de verschillende kaarten en meer. Iets voor jou?

Tip van de makers: luister tijdens het spelen je favoriete après-ski muziek!

Het verhaal achter Ski d’Alpine

Ski d’Alpine is een aanrader voor je middagen na het skiën of om weer even dat wintersportgevoel naar boven te halen tijdens de zomer. Maar wat is het verhaal achter het spel eigenlijk? Het idee ontstond al in 2001 toen Ivo ten Cate en zijn oom een spel bedachten dat de totale wintersportbeleving geeft. Na 1,5 jaar samenwerken aan dit project, hadden ze hun doel nog niet behaald en besloten ze te stoppen. De heren hadden beide hun eigen versie van het spel en omdat ze er niet uitkwamen, lieten ze het enkele jaren rusten. Toen zijn oom in 2009 overleed, moest Ivo hem beloven het spel af te ronden en er een succes van te maken. Door werk en familie kwam het er in de jaren daarna niet van, tot in 2020 het coronavirus opspeelde. Op 16 maart 2020 haalde Ivo het spel weer van de plank om het vervolgens niet meer terug te leggen.

Nu een speciale actie!

Bestel je nu met de code “100%SPEELPLEZIER” dan maak je kans op een winterpakket ter waarde van € 90,-. Wat houdt dit in? In het pakket zitten onder andere chocolade, een houten borrelplank, kaasfondue, geurstokjes met wintergeur, shotglaasjes en andere après-ski benodigdheden. Met dit winterpakket kom je de periode tot de volgende wintersport fluitend door. Er worden 20 pakketten weggegeven in de actie! De actie loopt tot 14 april 2023.

Dit is het winterpakket dat je kunt winnen. Ziet er leuk uit toch?

Veelvuldig getest

Wij hebben het spel zelf veelvuldig getest en zijn zeer enthousiast. Met z’n tweeën is het leuk, maar als je met meer bent is het nog leuker. Wat ons betreft is het dus een aanrader!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in