Nieuwsalert per mail ontvangen

Tip: Ga goed verzekerd op wintersport!!

Tijdens je wintersportvakantie kan er val alles misgaan. Je wilt daar natuurlijk liever niet over nadenken, maar het is toch niet onverstandig. Bedenk maar eens wat het kost om met een helikopter van de piste gehaald te worden of met de gipsvlucht naar huis te gaan? Met een goede reisverzekering met een wintersportdekking worden dit soort kosten vergoed en kun je met een prettig gevoel de sneeuw in. In dit artikel gaan we het hebben over de wintersportdekking..

Wintersportdekking?

Stel je voor: je valt tijdens het skiën en je arm is uit de kom. Je moet met een banaan of helikopter van de piste af gehaald worden, je maakt medische kosten in het land en repatriëring (gipsvlucht) is noodzakelijk. Als je dat allemaal zelf moet betalen, ben je erg ver van huis. Je hebt dus een goede reisverzekering nodig tijdens je wintersport.

Niet iedere reisverzekering dekt alle risico’s tijdens je wintersport dus je moet goed opletten of de betreffende reisverzekering een zogenaamde wintersportdekking kent. Wat is een dat nu precies?

De wintersportdekking is een uitbreiding op je kortlopende of doorlopende reisverzekering. Een standaardverzekering kent bij vrijwel alle verzekeraars een basisdekking. In zo’n basisdekking zijn zaken als bagage, vervangend vervoer en ongevallen verzekerd. Maar lang niet alle risico’s die een skivakantie met zich brengt, zijn gedekt met zo’n basisdekking. In een wintersportdekking zijn daarom de volgende zaken opgenomen:

  • Dekking van medische kosten en ongevallenuitkering
  • Verzekering van je wintersportuitrusting (ski’s, helm enzovoorts)
  • Dekking hulpverlening zoals gipsvluchten en vervoer vanaf de piste
  • Verlies van je skipas
  • Vergoeding kosten voor de huur van vervangend materiaal
  • Vergoeding van skilessen die je door omstandigheden niet meer kunt volgen

Aanvulling op je zorgverzekering

Ik heb toch een goede zorgverzekering, is een extra wintersportdekking dan wel nodig? Deze vraag wordt vaak gesteld, maar een zorgverzekering, hoe goed die ook mag zijn, vergoedt lang niet alle kosten tijdens een (wintersport)vakantie. Je zorgverzekering dekt namelijk alleen noodzakelijke ziekenhuisopnamen in het buitenland. Over de vraag wat nu noodzakelijk is, verschillen de meningen ook nog eens geregeld. Feit blijft dat dus alleen sommige medische kosten gedekt zijn met de zorgverzekering en verder niets. Wil je dat ook zaken als hulpverlening op de piste en diefstal van je skiuitrusting gedekt zijn? Dan kun je niet zonder een reisverzekering mét wintersportdekking.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in