Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Timmelsjoch Hochalpenstraße hopelijk 11 juni weer open

Wintersportredacteur

De coronacrisis maakt het spannend voor de Timmelsjoch Hochalpenstraße. Ondanks dat er eind april al werd gestart met het sneeuwvrij maken van de Alpenweg, kan deze voorlopig nog niet open. Dat heeft alles te maken met de grens met Italië, die op dit moment nog niet open is.

Later dan gehoopt

De vroegste datum waarop de Timmelsjoch Hochalpenstraße ooit open kon gaan, was half mei. Omdat de afgelopen winter behoorlijk mild was, ging men er in eerste instantie van uit dat de Alpenweg ook dit jaar extra vroeg open kon gaan. Afhankelijk van de sneeuwhoeveelheden, zijn de sneeuwruimers doorgaans 4 tot 8 weken bezig met het sneeuwvrij maken van de Timmelsjoch Hochalpenstraße. Vorig jaar lag er op sommige plaatsen ruim 12 meter sneeuw, maar dit jaar was dat een heel ander verhaal. Op z’n max lag er 7 tot 8 meter. Appeltje eitje dus voor een snelle opening. Helaas heeft de komst van het coronavirus alles uitgesteld.

Wachten op opening Italiaanse grens

Qua toestand kan de Timmelsjoch Hochalpenstraße volgende week al open voor publiek, maar alles valt en staat met het openen van de grenzen met Italië. Bondskanselier Sebastian Kurz gaf tijdens zijn persconferentie van gisteren aan in gesprek te zijn met het land. Manfred Tschopfer, directeur van de Timmelsjoch Hochalpenstraße, hoopt daarom op 11 juni.

Must-do in de zomer

Ook in de zomer is er in de Alpen genoeg te doen. Een tip is een ritje over de Timmelsjoch Hochalpenstraße, ook wel Passo Rombo genoemd. Deze prachtige Alpenweg verbindt Sölden in Oostenrijk met Meran in Zuid-Tirol (Italië). De route is 60 km lang en telt meer dan 60 haarspeldbochten. Niet ideaal als je wagenziek bent, maar anders is het zeker een must-do! Onderweg kun je stoppen bij indrukwekkende uitzichtpunten. Ook zijn er een aantal leuke musea te vinden.

’s Winters ligt er te veel sneeuw op de weg. Daarom is de pas alleen in de zomermaanden open. Laten we hopen dat de geplande datum door kan gaan én dat wij er binnenkort ook weer naar toe mogen! Kom maar op met dat positieve reisadvies!

Lees ook: Großglockner Hochalpenstraße toch sneeuwvrij én open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in