Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Timmelsjoch Hochalpenstraße bijna sneeuwvrij voor het zomerseizoen

timmelsjoch hochalpenstrasse

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het winterseizoen is nu toch echt voorbij. Bijna alle skigebieden zijn gesloten en in sommige regio’s is het zomerseizoen zelfs al gestart. Ook de bergpassen worden weer sneeuwvrij gemaakt zodat het verkeer er weer overheen kan. Zo’n drie weken geleden was de Grossglockner Hochalpenstraße weer sneeuwvrij en vrijdag is de Timmelsjoch Hochalpenstraße weer klaar voor de zomer. De bergpas tussen het Ötztal en het Italiaanse Meran gaat 20 mei weer open voor publiek.

Bergpas na de winter weer bijna sneeuwvrij

In de Alpen vind je een aantal indrukwekkende bergpassen. Veel daarvan, waaronder de Timmelsjoch Hochalpenstraße, zijn ’s winters gesloten vanwege de sneeuw. Daar valt zo veel sneeuw dat het niet te doen is om de weg sneeuwvrij te houden. Daarom blijft de weg de hele winter gesloten. Nu het einde van het winterseizoen is aangebroken, was het hoog tijd om sneeuw te gaan ruimen. Maar hoe gaat dat eigenlijk, zo’n lange bergpas sneeuwvrij maken? Gurgl publiceerde onderstaande video waarmee je een goed beeld krijgt van het werk dat verricht is de afgelopen weken. De werkzaamheden lopen voorspoedig en vanaf komende zaterdag is de bergpas weer geopend.

Meer over de Timmelsjoch Hochalpenstraße

Een ritje over een van de populaire bergpassen staat op het lijstje van veel vakantiegangers in de bergen. Niet alleen de Grossglockner Hochalpenstraße is hier populair voor, maar ook de Timmelsjoch Hochalpenstraße. Deze bergpas verbindt het Ötztal in Tirol met het Italiaanse Meran in Zuid-Tirol. De bergpas is zo’n 60 km lang en leidt je via 60 haarspeldbochten en ontelbaar veel mooie uitzichten van de ene naar de andere kant. Onderweg passeer je de hoogstgelegen grensovergang van Oostenrijk en kun je stoppen bij de vijf informatiepunten van de Timmelsjoch Experience. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Timmelsjoch Pass Museum, een museum dat gebouwd is ter ere de 50e verjaardag van de bergpas. Je snapt wel dat een ritje over de Timmelsjoch Hochalpenstraße meer is dan alleen een paar bochtjes rijden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in