Nieuwsalert per mail ontvangen

© The North Face

The North Face presenteert video ‘Lhotse’

Het jaar 2018 was voor Hilaree Nelson en Jim Morrison wel een heel speciaal jaar. Zij maakten één van ’s werelds meest begeerde ski afdalingen, namelijk de Lhotse. Niemand maakte ooit van tevoren deze extreme afdaling op ski’s. Benieuwd hoe dit mogelijk was? Lees dan snel verder!

Droom én wereldprimeur

30 september 2018 was het zover, dit was de dag dat Hilaree Nelson en Jim Morrison hun skischoenen in hun bindingen klikten en uiteindelijk de extreme afdaling van de Lhotse maakten. Dit was niet alleen een wereldprimeur, het was ook een droom die voor hen beiden uitkwam. De mogelijkheid om deze afdaling te maken, hadden zij te danken aan hun uitzonderlijke inspanning, onbetwistbare talent en een klein maar onmisbaar expeditieteam. Benieuwd naar het avontuur? Bekijk de indrukwekkende video hieronder!

Verhoogde werklast

Hilaree Nelson en Jim Morisson begonnen eind augustus aan hun avontuur op de Lhotse. Samen met onder andere twee fotografen (Dutch Simpson en Nick Kalisz) en vijf Sherpa’s beklommen zij één van de hoogste gebergtes van de wereld. Het gebrek aan een uitgebreid team zorgde wel voor een verhoogde werklast. Maar, ze beseften allemaal dat het nu of nooit was!

Bekijk ook: Nederlanders leggen freeride avontuur in Alaska vast

Perfecte afdaling

Nelson, aanvoerder van het The North Face Global Athlete Team, wist dat de Lhotse Coulouir een perfecte afdaling zou zijn. De afdaling is alleen vanaf de Everest te zien. Dit wakkerde bij beiden skiërs het vuurtje aan om te kijken of het mogelijk zou zijn om van de top naar beneden te skiën. Zij wisten van tevoren al dat dit alleen zou slagen wanneer de weersomstandigheden perfect zouden zijn, en wanneer zij over het juiste team beschikten.

FUTURELIGHT-kledinglijn

Hilaree en Jim hebben tijdens de afdaling gebruik gemaakt van de FUTURELIGHT-kledinglijn. Deze kledinglijn van The North Face beschikt over een groter ademend vermogen in waterbestendige kleding. Het FUTURELIGHT-materiaal is tijdens deze expeditie maximaal getest.

Voor Jim Morisson was het van essentieel belang dat elk stukje van de puzzel precies paste, inclusief de uitrusting. Bochten draaien op grote hoogte is ongelofelijk zwaar, het is dan ook belangrijk dat je de juiste kleding draagt die je de beste kans van slagen geeft. Daarnaast moet de kleding uiteraard ook comfortabel zijn zodat je maximaal van dat soort speciale momenten kan genieten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in