Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© The North Face

The North Face lanceert FUTURELIGHT-kleding

The North Face houdt zich continu bezig met de innovatie van sportkleding. Vorige week bracht het merk nog de 7 Summit-collectie uit. Dit keer brengen ze een geheel nieuwe lijn uit, namelijk de FUTURELIGHT-kledinglijn die wij deze winter mogen dragen. Lees in dit artikel meer over deze speciale lijn met waterdichte en ademende materialen.

FUTURELIGHT-stof

Waterproof kleding staat bij velen bekend om het oncomfortabele, zware en benauwde materiaal. Dit is vanaf nu verleden tijd. The North Face ging de afgelopen jaren de uitdaging aan om deze reputatie te veranderen. Zij hielden zich drie jaar lang bezig met de ontwikkeling van een stof die zacht, licht, flexibel en ook nog eens comfortabel is. Duurzaamheid en een lange levensduur zijn hierbij ook zeker niet onbelangrijk. Na veel onderzoek, productontwikkeling en uitgebreide testen komt The North Face vol trots met de eerste kleding die gemaakt is van de merk-eigen FUTURELIGHT-stof.

Nanotechnologie

De FUTURELIGHT-stof komt tot stand door middel van het nanospinning-proces. Hierbij worden nanovezels gemaakt die volledig waterdicht zijn maar toch ook een goede luchtstroom garanderen. In het proces worden er als het ware ‘poriën’ gecreëerd die zorgen voor zowel luchtdoorlatendheid als waterdichtheid.

In het nanospinproces wordt uit ruim 200.000 spuitmondjes een polyurethaanoplossing op een oppervlak gespoten. De oplossing wordt vervolgens op een willekeurige manier verzameld om er een membraan van te maken. Dit materiaal wordt dan gebruikt om een ademende en waterdichte film te creëren die aan de voor- en achterkant van de kledingstukken wordt aangebracht.

The North Face

Het fijne is dat de ontwerpers dankzij de techniek de stof aan kunnen passen aan bepaalde activiteiten. Hoe handig is dat! The North Face geeft aan allereerst te beginnen met het uitbrengen van jassen en outdoorkleding.

Futurelight collectie
Futurelight collectie

Getest onder extreme omstandigheden

De stof is meer dan vierhonderd dagen uitgebreid getest door vijftien leden van het internationale atletenteam van The North Face. Hierbij werd de stof blootgesteld aan de hoogste pieken en de meest bizarre omstandigheden, waaronder die van de Mount Everest en de Lhotse. De temperatuursverschillen schommelden hier van min 45 tot plus 15 graden Celsius. North Face-alpinist Jim Morrison beklom en skiede tijdens deze test van drie pieken van achtduizend meter. Dit deed hij samen met zijn partner Hilaree Nelson.

Lancering

De FUTURELIGHT-jassen, -broeken en -bibs zijn vanaf 1 oktober 2019 te koop op de website en in de winkels van The North Face. Daarnaast zal deze lijn tot leven worden gebracht door middel van een spectaculaire campagnevideo. Hierin zijn beelden te zien van ski-bergbeklimmer Hilaree Nelson, snowboarder Leanne Pelosi en bergbeklimmers Jimmy Chin en Andres Marin. Check de indrukwekkende video hieronder!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in