Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Team Anna Fenninger kost half miljoen per jaar

Wintersportredacteur

De wereldbeker winnen in de skisport is niet mogelijk zonder een flinke bak met geld. Dat blijkt nu tweevoudig wereldbeker winnares Anna Fenninger moeite heeft om haar deal met de Oostenrijkse ski bond (ÖSV) rond te krijgen. Voor volgend seizoen denkt zij 500.000 euro nodig te hebben om haar team te kunnen financieren. De ÖSV wil dat niet in zijn geheel betalen.

Fenninger hoopt nog te kunnen rekenen op steun van de ÖSV, maar de spanning stijgt. Beide partijen willen tot een overeenkomst komen, maar de bond geeft aan dat zij hun systeem niet om kunnen gooien vanwege één skiester. De skikampioene stelt het geld echter nodig te hebben. Is het niet via de bond, dan gaat ze met hulp van haar sponsoren het team financieren. Om nogmaals de world cup overall te winnen heeft ze namelijk de allerbeste begeleiding nodig en dat kost geld.

Het team van Fenninger bestaat uit een manager, skitrainer, fitnesstrainer, schoenspecialist en skiserviceman. Inclusief de overige kosten zoals reiskosten en kosten om pistes af te huren komt het totale kostenplaatje per jaar uit op om en nabij de 500.000 euro. Een flinke zak met geld dus. Een wissel van nationaliteit om op die manier het geld bij elkaar te krijgen zit er voor Fenninger niet in. “Ik ben met hart en ziel Oostenrijkse”, laat ze weten via manager Klaus Kärcher.

Fenninger is niet de enige die jaarlijks een half miljoen kwijt is om haar sport te kunnen bekostigen. Lara Gut was het afgelopen jaar een overeenkomstig bedrag kwijt aan haar team.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in