Nieuwsalert per mail ontvangen

© Webcam Panomax

Suikerlaagje verse sneeuw in de Alpen vanochtend

Wintersportredacteur

Het is eind mei en toch zijn veel skigebieden vanochtend wakker geworden met een suikerlaagje verse sneeuw. Weliswaar alleen hoog in de bergen, maar het blijft toch altijd een genot om naar te kijken. De zon is in deze maand al behoorlijk sterk, dus van lange duur is het niet. Geniet daarom zo lang het kan van deze fijne webcambeelden!

Verse sneeuw in mei?

Ook in mei is de kans op verse sneeuw aanwezig. Denk maar eens terug aan vorig jaar! Toen kwam de sneeuw met bakken uit de hemel, openden skigebieden opnieuw, waren sneeuwkettingen weer verplicht en was het één grote chaos. Dit jaar is dat een heel ander verhaal. Ook in de Alpen was het de afgelopen tijd heerlijk weer. Wel is het hoog in de bergen nog vrij koud. Vannacht viel de neerslag daarom niet als regen, maar als sneeuw. Het zonnetje doet alweer hard haar best, dus voor je het weet is het over met de pret.

Sneeuw rond deze tijd van het jaar is trouwens helemaal niet raar. Zelfs in de zomer kan het sneeuwen! Heerlijk zo’n frisse ochtend! Word jij ook zo blij van onderstaande webcambeelden?

Start zomerseizoen Oostenrijk

In Oostenrijk gaat het zomerseizoen van veel skigebieden vandaag eindelijk van start. Dankzij een versoepeling van de maatregelen zijn vanaf nu weer meer dingen mogelijk. Dat geldt ook voor skiën. Vandaag openen de Hintertuxer Gletscher, Kaunertaler Gletscher en Kitzsteinhorn enkele liften en pistes. Wij hopen dat meneer Rutte het reisadvies voor Nederland snel versoepelt. We staan te popelen om die kant op te gaan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in