Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Stel gepakt na skidiefstal op de Seiser Alm

© Skiinformatie.nl

Iedere wintersporter heeft er vast wel eens aan gedacht op vakantie: wat nou als iemand mijn ski’s of board meeneemt? Ze staan daar eigenlijk zo voor het grijpen, zonder ook maar iets van bescherming, bij restaurants, de après-ski en liften. Gelukkig hebben we goed vertrouwen in onze medemens en gaan we ervan uit dat ze onze spullen gewoon netjes laten liggen. Helaas is dit tegenwoordig niet altijd meer het geval. De afgelopen jaren zijn er al meerdere malen pistedieven betrapt op het stelen van skigear, zo ook afgelopen week op de Italiaanse Seiser Alm

Ski’s gestolen bij de hut

Afgelopen donderdag liep de Carabinieri van Seiser Alm weten dat een stel uit Rome twee paar ski’s gestolen zouden hebben. Het duo had de ski’s meegenomen bij een hut nadat de eigenaren de auto aan het halen waren. De skidieven zijn vervolgens met de gestolen ski’s naar het dal geskied en zijn daar in een bus gestapt naar het hotel. Toen de rechtmatige eigenaren opmerkte dat de ski’s gestolen waren, waarschuwde zij de Carabinieri.

Dieven zo gevonden

Met met behulp van de bewakingscamera’s kon de Carabinieri zien wie de ski’s hadden meegenomen en waar de bus met de vermeende dieven naar toe ging. Hierdoor konden ze ook de verblijf van het stel makkelijk achterhalen. Bij de accommodatie trof de Carabinieri wat ze al verwachtten: de gestolen ski’s. Het paar had de gestolen spullen zelfs gewoon in het skiruim laten staan. Het slachtoffer herkende zijn ski’s meteen en kreeg ze terug. De dieven kwamen weg met slechts een waarschuwing.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in