Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Sneeuwschuivers zorgen voor betere mobiele dekking

Wintersportredacteur

De sneeuwschuivers in Salzburg hebben op dit moment een dubbele functie. Niet alleen zorgen ze voor schone straten, ook zoeken ze naar gaten in de ontvangst in het mobiele telefoonnetwerk. Het doel van deze actie is om in heel Oostenrijk een werkend mobiel netwerk zeker te stellen.

Klein oranje kastje

Sneeuwschuivers in Salzburg zijn deze weken uitgerust met een klein oranje kastje. Dit kastje registreert de plaatsen waar het bereik wegvalt en mensen dus niet telefonisch bereikbaar zijn. De chauffeurs hebben hier verder geen last van, het kastje hoeft alleen maar aanwezig te zijn in de sneeuwschuiver. Deze voertuigen zijn hier zeer geschikt voor, aangezien ze tijdens het sneeuwschuiven op veel verschillende plaatsen komen. De oranje kastjes hebben inmiddels al zo’n 50.000 km afgelegd aan bord van de sneeuwschuivers.

Belangrijke data

Het oranje kastje levert belangrijke data over het mobiele telefoonbereik in Salzburg. Na het analyseren van deze data brengen specialisten letterlijk in kaart waar het telefoonbereik nog niet optimaal is en waar het dus moet worden verbeterd en uitgebreid. Deze kaart moet tegen de zomer klaar zijn. Zo hebben ze genoeg tijd om alle data te verzamelen en analyseren. De kastjes meten het telefoonbereik per seconde. Moet je nagaan hoeveel data ze na 50.000 km al hebben verzameld!

 

We kunnen niet meer zonder mobiel

De mobiele telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. We houden onze mail erop bij, blijven in contact met vrienden, maken er de mooiste foto’s mee en registreren onze skidagen. Sommige skigebieden spelen hierop in door een skipas te ontwikkelen die via je mobiele telefoon werkt. Dan scan je je telefoon bij het toegangspoortje in plaats van je skipas. Een Frans skigebied heeft er dit seizoen mee geëxperimenteerd. Meer daarover lees je in onderstaand artikel. Misschien zien we dit over een paar jaar wel in alle skigebieden.

Is dit de toekomst van de skipas?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in